fallback

Ислямска държава продължава да всява страх месеци преди началото на Световното първенство по футбол в Русия.

От ИДИЛ пуснаха плакат със заплаха към Кристиано Роналдо. На пропагандната листовка Роналдо е изобразен на колене, а зад него стои терорист. Плакатът е съпроводен с надпис: "Думите ни са това, което виждате, не това, което чувате. Вие просто чакайте. И ние чакаме".

Това не е първата подобна провокация от страна на ислямистите. От ИДИЛ обявиха мениджъра на френския национален отбор Дидие Дешан за "враг на Аллах". Бяха разпросранени и заплахи към Лионел Меси и Неймар.

Преди седмица се появи и снимка, на която емблемата на Мондиал 2018 е до маскиран въоръжен човек пред "Волгоград Арена", с надпис: "Очаквайте ни".

Световното първенство в Русия ще се играе в 11 града от 14 юни до 15 юли, а финалът е на стадион "Лужники" в Москва и от ИДИЛ не спират да заплашват за атентати.

Още за случая вижте в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

хрушчов

преди 6 години

В идил най-голям брой членове са от Русия. Нищо чудно да спретнат с началниците от кгб някое мероприятие покрай това световно.

5

Анонимен

преди 6 години

Що тока бе , той горкия Роналдо винаги е бил близък на тези борци за световен мир. Толкова близък, че и заварки имаше май-май. Нали затова го остави Ирина, щото взе да й изневерява с мароканеца.

4

Анонимен

преди 6 години

Идил-ците подкрепят един отбор дето носи реклами на Катар върху фанелките.

fallback