Архив: Булфото
fallback

Търси се донор доброволец, за да бъде извършена трансплантация на черен дроб на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу, съобщи неговият лекар, цитиран от електронното издание на в. "Стар".

Сюлейманоглу, известен и като "Джобния Херкулес", страда от остра чернодробна недостатъчност.

Oще по темата

Д-р Аднан Багръачък, който следи състоянието на спортиста, съобщи още в профила си в социална медия, че Сюлейманоглу е разговарял по телефона с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

"Както повечето от вас знаят, един от най-важните спортисти в историята на турския и световния спорт Наим Сюлейманоглу се бори с чернодробна недостатъчност. Благодарение на възможностите на медицината общото му състояние за момента е добро. Вчера той говори по телефона с г-н президента и му благодари за проявеното внимание. Спешно обаче е нужен донор на органи, а времето намалява", заяви лекарят, цитиран от БТА.

Според източници от президентството Ердоган се е запознал със състоянието на щангиста и му е пожелал бързо оздравяване. Сюлейманоглу е благодарил на президента за проявения интерес към неговото здраве.

Наим Сюлейманоглу се нуждае от донор с кръвна група А или 0, който не страда от сериозно заболяване. Доброволни донори, които отговарят на условията, могат да се обърнат към центъра за донорство в болницата в Истанбул, в която се лекува Сюлейманоглу.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 6 години

Хайде стига с този!!!

37

Анонимен

преди 6 години

България го създаде,....Хахаха, тя българия създаде и тебе ама ти дори и зелевчеп не стана.

36

Батман Али Борис

преди 6 години

Премиерина що се чуди,да дава?!

fallback