Архив: Булфото

Търси се донор доброволец, за да бъде извършена трансплантация на черен дроб на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу, съобщи неговият лекар, цитиран от електронното издание на в. "Стар".

Сюлейманоглу, известен и като "Джобния Херкулес", страда от остра чернодробна недостатъчност.

Още по темата

Д-р Аднан Багръачък, който следи състоянието на спортиста, съобщи още в профила си в социална медия, че Сюлейманоглу е разговарял по телефона с турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

"Както повечето от вас знаят, един от най-важните спортисти в историята на турския и световния спорт Наим Сюлейманоглу се бори с чернодробна недостатъчност. Благодарение на възможностите на медицината общото му състояние за момента е добро. Вчера той говори по телефона с г-н президента и му благодари за проявеното внимание. Спешно обаче е нужен донор на органи, а времето намалява", заяви лекарят, цитиран от БТА.

Според източници от президентството Ердоган се е запознал със състоянието на щангиста и му е пожелал бързо оздравяване. Сюлейманоглу е благодарил на президента за проявения интерес към неговото здраве.

Наим Сюлейманоглу се нуждае от донор с кръвна група А или 0, който не страда от сериозно заболяване. Доброволни донори, които отговарят на условията, могат да се обърнат към центъра за донорство в болницата в Истанбул, в която се лекува Сюлейманоглу.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase