Снимка: архив Reuters
fallback

Шампионът Наим Сюлейманоглу продължава битката за живота си. Той е започнал да се храни самостоятелно, организмът му укрепва и би издържал евентуална трансплантация. Подходящ донор на черен дроб обаче няма.

Това стана ясно от изявление на клиниката, в която е настанен 50-годишния щангист. Наим бе приет по спешност там в неделя, след като черният дроб и единият му бъбрек отказали да работят.

Оттогава насам шампионът бе на системи. В началото той бе поставен в медикаментозна кома, от която бе изваден ден по-късно.

Oще по темата

Днес вече се храни сам. Изследванията са показали, че организмът му ще издържи евентуалната трансплантация на черен дроб, информира "24 часа".

Все още обаче не е намерен донор. Според медиите в Турция търсенето на такъв обикновено отнема около седмица.

Послание в подкрепа на шампиона вчера направи турският президент Реджеп Ердоган. Той е сред хората, които проявяват най-голямо внимание към тежкото състояние на шампиона. Веднага след като стана ясно, че щангистът е в болница, той изпрати личния си адвокат, за да предложи всякакво съдействие, от каквото има нужда.

Вчера в реч по време на церемония по дипломирането на випуск от полицейската академия в Истанбул, Ердоган напомни, че Наим се нуждае от спешна чернодробна трансплантация.

"Моля Аллах да се смили над Наим и да го изцели", каза турският президент.

Много хора и от България и от Турция са готови да се изследват, за да станат донори, каза преди дни братът на шампиона Мухарем.

Той самият се подложи на изследване, но очевидно досега не е намерена съвместимост.

Наим имал подобна криза и преди две седмици, но лекарите са я овладели. Според медици причини за тежкото състояние на шампиона е употребата на допинг и на алкохол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 6 години

Да се молим на алах да излекува тоя съвестен мюзлиманин, който си е съсипал дроба от алкохол и дрога.

22

S.S

преди 6 години

MAINATA VI NA VSICHKI BALGARI... VSICHKI STE PROSTI KATO GALOSH...

21

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

от заглавието вадиме изводи, че някой требва да си подари джигера на човек , който , ору всичките си спортни достижения, ако в момента беше 88. щеше да бъде съден за държавна измяна? ердоган да му купи джигер.

fallback