Тихомир Иванов. Снимка: Reuters
fallback

Българският състезател в скока на височина Тихомир Иванов се класира за финала на световното първенство в Лондон.

Той успя да преодолее 2,31 м, което е личен негов рекорд.

През настоящия сезон той успя да запише 2,30 м на европейското отборно първенство във Ваасе.

Родният атлет покри квалификационния норматив от втори опит, след като по-рано бе преодолял съответно 2,17 м, 2,22 м, 2,26 м и 2,29 м.

Иванов успя да преодолее първата и втората височина без проблем. На 2,26 м и 2,29 м първоначално направи фаул, но при вторите си опити успя да се поправи.

Освен него още петима покриха нормата от 2,31 м и ще скачат на финала, който ще се проведе в последния ден на първенството - неделя, от 21:00 часа българско време.

Така на финал от българския отбор се класираха двамата ни представители в скока на височина – Тихомир Иванов и Мирела Демирева.

Иванов бе десети на Олимпийските игри в Рио де Жанейро и участва на Световно първенство за първи път в кариерата си.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

сава

преди 6 години

До АнонименТова момче не е някакъв си... той е един от малкото /заедно с Мирела Демирева/, който ни представя на Световното в Лондон и стигна до финал. Тренира тук при жалки условия /според един репортаж на БНТ/, зимата в ледена... нещо като зала. Но беше усмихнат, надъхан за работа, за него беше немислимо да се оплаква от условията. Впрочем условия несравними с условията, в които се подготвят неговите съперници. Ведро, позитивно, адски трудолюбиво момче, което заслужава уважение!

9

Анонимен

преди 6 години

Включвам се да обясня.Талантът е природно качество. Друг е въпросът как се развива тази даденост.Талантлив учен е този, който се развива и умее да докаже тезата си.Талантлив лекар е този, който освен познанието, има сръчни ръце и усет към човешкия организъм.Талантлив е певецът, който гали слуха с тембъра на гласа си и техниката, която има.Талантлив е спортистът, който се е родил с дълги крака и това му дава възможност да скача по-високо, ако тренира с желание и мисъл.

8

До 6

преди 6 години

И мъжете са 12 на финала, просто 6 са преодоляли квалификационната норма!

fallback