fallback

Общ преглед

Американецът Джъстин Гатлин изненадващо спечели световната титла на 100 метра с резултат 9.92 секунди по време на финала в Лондон. Абсолютният фаворит - световният рекордьор Юсейн Болт, за когото това бе последен индивидуален старт в кариерата, остана едва трети с 9.95 секунди.

35-годишният Гатлин измъкна златото в последните метри, когато изпревари сънародника си Кришчън Коулман и Юсейн Болт. Коулман стигна до сребърния медал с 9.94 секунди.

За ветерана Гатлин, който бе един от най-големите конкуренти на Болт в последните 10 години, успехът е повече от впечатляващ, защото той идва цели 12 години след първата му световната титла и 13, след като триумфира като олимпийски шампион в Атина.

Болт даде втората най-слаба стартова реакция и това го постави в трудна ситуация още от първите метри. Все пак той успя да набере скорост след 60-ия метър, но изоставането му от Коулман, както и ударният завършек на Гатлин, бяха непреодолими за него за изненада на пълния стадион в Лондон.

Интересно е да се отбележи, че публиката далеч не остана доволна от успеха на американеца и дори в началото го освирка. През годините Гатлин бе хващан 2 пъти с допинг, но с дела успя да избегне доживотната забрана да се състезава.

Самият Болт нееднократно обяви, че първенството в Лондон е последното в неговата кариера. Последният официален старт на Юсейн Болт ще бъде след броени дни, по време на щафетата 4x100 метра с неговата Ямайка. В него той има шанс да спечели още една, последна световна титла в своята кариера. Към момента той има 11 златни медала от световни първенства и 8 от Олимпийски игри.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

д-р Исня

преди 6 години

Още нещо ми дойде наум. След колко...11 титли какво има да доказва Болтчето? Нищо на физическо ниво. С неговата физика-2 глави над всички тапички(в сравнение с него) и факта, че 35 годишното американче е всеки път с начукано канче и си отива като попарен, Юси знае, че това и на най-големият му съперник ще е последно състезание..на 35 е все пак. Тук се показа като голям човек. Отстъпи, за да се радва човекът. Тук вече взима медал за душевност, който може би до този момент му е липсвал.

31

Анонимен

преди 6 години

Сега пък плач и крокодилски сълзи - тоя не трябвало да печели ами оня, хм.

30

Анонимен

преди 6 години

Стефане нещо си сланчасъл . Да не мислиш че само ти си бил спортист.На 100 и 200 метра имам медалист в къщи от 2006 ..бронз и сребро и пак не е зобил но за разлика от теб признава че Болт е велик и много по натурален от химичните кравари .

fallback