Снимка: БТА
fallback

Общ преглед
Реал Мадрид влезе в историята, след като надви Ювентус с 4:1 на финала за Шампионската лига, който се игра на стадион "Милениум" в Кардиф пред препълнени трибуни.

Мачът между тези два тима се превърна в истинско зрелище и отборите показаха изключителен футбол, но индивидуалните качества на Роналдо и по-добрата игра на "кралския клуб" на моменти наклони везните в полза на мадридчани.

С тази победа "кралете" станаха и първият отбор, който успява да защити трофея си от Шампионската лига и да го спечели за втора поредна година, след като до момента никой не бе постигал нещо подобно. Това е 12-и трофей от турнира на богатите за мадридчани.

Освен това Роналдо отново вкара на торинци, след като го правеше и в предишните си срещи срещу този противник. Това бе негов шести мач срещу "бианконерите" и той отново се разписа, този път два пъти.

Торинци пък допуснаха първото си поражение в турнира, след като до момента нямаха такова.

Роналдо даде аванс на символичните гости в 20-ата минута, а в 27-ата Манджукич с феноменален гол успя да изравни. В 61-ата и 64-ата минути обаче Реал довърши противника си след попадения на Каземиро и отново Роналдо. В 90-ата минута и Асенсио се разписа.

Символичните домакини иначе завършиха мача с човек по-малко, след като Куадрадо получи втори жълт и червен картон в 84-ата минута.

Подробности четете на Gol.bg!

Вижте някои от най-запомнящите се моменти от мача в галерията ни!



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

фен на РЕАЛ

преди 6 години

Дедо Ташунко,на тези футболисти след като ще им раздадат 100 милиона означава,че са изкарали поне 150 милиона за работодателя си.Ти не им бери грижата,след като доставят удоволствие за милиони по света.ФУТБОЛЪТ е магия,която забавлява всяка седмица толкова много хора.Аз ти предлагам да помислиш по въпроса за милионите объркани и бедни в България,които търкат талончетата с надеждата,че ще станат милионери,а всъщност пълнят джобовете на мафиотите.Мисля,че всички ги знаем кои са?

44

Дидо

преди 6 години

до Гошо:Ти пиян ли си? Какво е изнесъл на гърба си Роналдо? ЦЕЛИЯТ отбор играе за него, а накрая той обира лаврите.... изнесъл бил победата на гърба си....

43

дедо Ташунко

преди 6 години

На победителите - честито, видяхме красив футбол! Всеки от тях ще получи по милион и половина евро премия за победата, отборът като цяло - 100 милиона. Футболът отдавна е кървав бизнес и това ще се задълбочава. Питам всички Вас, мили футболни фенове, независимо на кой отбор сте привърженици. Колко столетия трябва да работи един трудолюбив човек, експлоатиран от работодателя си и държавата си, за да му останат спестени 1,5 млн.евро? След като заплати всички разноски? На всички Ви -хубава неделя!

fallback