Снимка: Reuters, архив
fallback

Ивайло Пеjев си иска обезщетение от 1 милион евро от "Динамо" (Загреб). Шампионът на Хърватия настоява на секундата да уволни българския треньор, съобщава вестник "Вечерни лист". Причината е, че под ръководството на Петев "Динамо" няма да е шампион за първи път от 11 години.

За треньора това ще е второ напускане за 6 месеца. Преди това Петев абдикира от националния отбор след серия слаби резултати, за да се вдигнат "лъвовете" при Петър Хубчев.

Петев обаче е обявил пред шефовете на "Динамо", че няма да си тръгне без изплащане на всички заплати до края на договора. А той е за три години. Треньорът претендира за около един милион евро неустойка. Шефът Здравко Мамич, който беше най-големият почитател на Петев, е готов да плати само част.

Чашата на търпението в "Динамо" преля, след като тимът падна с 1:2 като гост на "Славен" (Копривница). Това бе второ поражение след 0:2 в голямото дерби от "Хайдук" (Сплит). Но за разлика от други години "хайдуците" не се борят за титла, а са на осем точки зад Риека и първото място.

Реално "Динамо" няма повече шанс да се бори за титлата. Големият фаворит този сезон е "Риека", който води с осем точки аванс шест кръга преди края. Затова и "Динамо" иска веднага да се раздели с Петев, за да може новият треньор да си подготви отбора през лятото.

При българския треньор хърватският гранд не успя да вкара нито един гол в Шампионската лига през есента, не успя да стигне като трети и за Лига Европа.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Кралев дол

преди 7 години

Петев,ела при нас тренер!При победа имаш каса бира,при загуба кютек и бирата от теб!

14

Анонимен

преди 7 години

Айде който не знае български и е комплексар сакън да не го свържат с провинцията, да не се обажда и обижда.Пеjев може да не става за печ, ама в нормалните държави винаги при едностранно разтрогване изплащат всичко по договора, ся друг въпрос е как са свикнали в Хърватия.

13

Анонимен

преди 7 години

Очаквам от тук нататък Петев да бъде предложен за мястото на Перуката и така да приключи "славната" си кариера във футбола,а и да доразвие по пътя си към нищото БГ футбола!Да му е честито!...все пак колко прозорливи са били онези негови фенове които го подготвиха за баня със събличането на тениската!

fallback