Снимка: Bulphoto.com
fallback

Големият български боксьор и възпитаник на ЦСКА Кубрат Пулев говори за CSKA.BG преди поредната си битка на професионалния ринг. Той заяви, че подготовката му върви по план и очаква победа пред невероятната българска публика.

Кубрат Пулев съобщи, че в името на българските фенове на бокса е направил всичко възможно отново да боксира в България и дори цените на билетите да бъдат на достъпни цени. Голямата галавечер, в която Кубрат Пулев ще защитава Интерконтиненталната си титла на Световната боксоваасоциация (WBA), е на 28 април (петък) в "Арена Армеец" в София.

Oще по темата

Претендент за отличието е американецът Кевин Джонсън, който до момента е изиграл 38 мача на професионалния ринг, от които е спечелил 30, като е допуснал 7 загуби и има едно равенство. Българският боксьор има изиграни 25 мача на професионалния ринг, като е спечелил 24 победи и е допуснал само 1 загуба - от Владимир Кличко.

Началото на боксовата галавечер е от 19:00 часа, като преди големия мач между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън (Ню Джърси САЩ), популярен като Кингпин (злодей на Марвел Комикс), на ринга ще се качи и друг възпитаник на боксовата школа на ЦСКА, братът на Кубрат - Тервел Пулев.

Само преди два дни той постигна втората си победа и то пак с нокаут на профосионалния ринг. Съперникът на Тервел все още не е ясен. До момента интересът за билети за боксовия спектакъл е голям, като се очаква "Арена Армеец" отново да бъде препълнена. Билети се продават в мрежата на EVENTIM.

"Съперникът Кевин Джонсън има повече опит от мен на професионалния ринг. Но аз съм друга величина и се надявам да го победя. В професионалния бокс се получават суперизненади и нищо не се знае. Радвам се, че нямам контузии. Винаги е било приятно за мен да играя в България. Иска ми се да направя колкото се може повече мачове в България, дори един ден се надявам да играя за световната титла пред родна публика", каза Кубрат Пулев.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 7 години

До Стига глупостиНе, Джошуа изобщо не е слабак и е на съвсем различен левъл от този на Кобрата. Уважавам Кубрат и мисля, че се боксира добре, но мач с Джошуа или Уайлдър най-вероятно ще завърши като този с Кличко.Колкото и да ми е тъжно, не мисля, че Кобрата ще изкара и 3-4 рунда срещу боксьор от ранга на тия двамата - имат талант, имат злоба, имат невероятни екипи, които работят с тях по най-модерни програми, и не на последно място, нека бъдем честни: тренират много, много по-усилено от КП.

18

Стига глупости

преди 7 години

Честно казано не знам какво искат хейтърите тук?! Обвинявате Кубрат, че загуби от Кличко. 1. Ами то не е проста работа да го докараш до мач с Кличко, понеже има правила нали и Кличко не се боксира баш с всеки, който си поиска.2. Кубрат имаше своите положения и ако беше вкарал един десен прав, който мина на сантиметри от Кличко, според мен мачът щеше да приключи. Нашият бая го натисна Кличко по едно време на въжетата.3. Ако Джошуа победи сега, Кубрат ще се срещне с него. И Джошуа ли е слабак?

17

NICK

преди 7 години

НА ВСИЧКИ ДРИШЛЮВЦИ КОМЕНТИРАЛИ ПО-ГОРЕ, ЩЕ КАЖА - КОБРАТА Е ВЕЛИК И ВСЕКИ ПЪТ ГО ДОКАЗВА С ПОБЕДА .КАЗВАТ , ЧЕ БИЛ РОМ -ДАЛИ Е ИЛИ НЕ Е , НО ТОЙ Е ЕДИН ВЕЛИК БЪЛГАРИН . НА ВСИЧКИ ДИРСЪЦИ ПО- ГОРЕ ЩЕ КАЖА, АКО САМО СЕ ИЗПРАВЯТ СРЕЩУ КЛИЧКО И ЩЕ СЕ ОСЕРЪТ И ОПИКАЯТ . ПОБЕДА КОБРА ! ИЗОБЩО НЕ СЕ И СЪМНЯВАМ .

fallback