Снимка: Курир
fallback

Медиите и тенис специалистите в Сърбия са сериозно разтревожени за здравословното състояние на бившия №1 в световната ранглиста Новак Джокович. Играчът отпадна от турнира в Акапулко във втория кръг от представителя на Австралия Ник Кирьос, но не това притеснява най-много привържениците му.

Видимо сърбинът е загубил килограми, а специалистите настояват, че това е в основата на слабото му представяне.

"Докато беше на върха Ноле имаше съвършеното тяло за тенисист с идеалното съотношение между килограми и височина. Беше бърз, но в същото време и достатъчно силен, за да посрещне големите натоварвания. Неговият начин за хранене обаче си взе своето и може да го забележим на снимките от последните му мачове. Никога в своята професионална кариера не е бил толкова слаб. Ребрата му се виждат, а и очевидно е загубил маса на бицепсите и трицепсите. По този начин той не може да се противопостави на конкуренцията в професионалния тенис", пише сръбското издание "Курир".

Новак Джокович сподели преди време, че е веган.

Бившият селекционер на националния отбор по тенис на западната ни съседка - Богдан Обрадович, също изказа мнение, че Ноле има нужда от професионална помощ.

"Необходим му е задълбочен анализ на ситуацията. Той сам трябва да поиска помощ. Трябва да намери корена на проблема. Трябва да подреди приоритетите си и да се справи с проблемите пред себе си", заяви специалистът пред сръбския сайт "Блиц".

Джокович продължава да е №2 в света, въпреки че този сезон не се представя добре. Той отпадна още във втория кръг на Откритото първенство на Австралия от 117-ия в света тогава - Денис Истомин.

Самият тенисист явно не одобрява постоянните въпроси за своята форма. След като отпадна от Кирьос, той напусна пресконференцията видимо раздразнен от констатация на един от журналистите, че не е в добра форма от началото на годината.

"Благодаря. Аз пък се усещам страхотно след загубата", ядоса се Джокович и излезе от залата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Иван

преди 7 години

Кви анаболи? Откакто съветника му е веган и му е промил мозъка и той да стане такъв е на тва дередже. Това е основната причина Борис Бекер да се махне от щаба му.

43

Анонимен

преди 7 години

чисти анаболите

42

Анонимен

преди 7 години

Балканеца като се види в някой долар и става страшно...........Откачена работа.Борис Бекер го напусна точно за това.Да си вземеш в щаба "шаман" е абсолютна ЛУДОСТ възможна само п ри много *** ЧОВЕК.Ако си номер 100 да експериментираш но когато си номер ЕДНО да "сменяш вагона" епризнак на пълно малоумие.Тоя са го гепили кришнарите........Изгореха кинтите на плескавицата.А дано и *** скоро да скочи в кереча........

fallback