Снимка: БТА
fallback

Роджър Федерер се класира за финала на Откритото първенство по тенис на Австралия. Поставеният под номер 17 швейцарец победи трудно своя сънародник и поставен под номер 4 в схемата Стан Вавринка в пет сета със 7:5, 6:3, 1:6, 4:6, 6:3 за повече от три часа.

Федерер, който е 17-кратен шампион от турнирите от "Големия шлем", не е печелил титлата в Мелбърн от 2010 година, а през последните шест месеца лекува контузия.

На финала в неделя швейцарецът ще играе срещу победителя от двубоя между Рафаел Надал (Испания) и Григор Димитров (България).

Това е първи финал от Големия Шлем за Федерер от 2015 година насам, като той става и вторият най-възрастен финалист в турнирите от Голямата четворка след Кен Розуел.

Още новини от Australian Open четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Троя

преди 7 години

Виновни ще са:1. Топ-играчите,наговорили се да отпаднат рано,за да се класира Гришата по-напред.2.Всички са спрели да вземат допинг,а той взима на воля, защото него няма кой да го проверява.3.Лудия късмет,който го съпътства през целия турнир.(Нищо,че е загубил само 2 сета досега.)4.Земетресенията в Италия.5.Обилните снеговалежи в Бг. 6.Големия взрив.7. И т.н. и т.н.

14

Троя

преди 7 години

Мисля,че сега е момента Гришата да се възползва от доброто стечение на обстоятелствата и да постигне един от най-добрите резултати в кариерата си. Само лаиците и слепците не биха видели огромната промяна настъпила в играта и поведението му на корта. Видя се,че на този турнир всичко е възможно. Така,че защо не финал,а още по-добре-Титла! А за плюещите кобри,които едвам чакат момента,за да изпълзят от дупките си,ето един наръчник-помагало,ако (дай боже) това се случи.

13

Изумен

преди 7 години

До тПонякога логиката е неописуема.....

fallback