Снимка: volleyball.it
fallback

Женският волейболен отбор на ЙЕБ-Шумен 05 (Шумен) реализира исторически трансфер с привличането на състезателката от Иран Маедех Борхани Есфахани.

Така за първи път иранска волейболистка ще се състезава професионално в чуждестранен клуб, при това в Европа, съобщи BGvolleyball.com.

За този трансфер дори медиен гигант като британската Би Би Си подготвя специален филм според сайта.

В основата на привличането на иранската волейболистка в редиците на ЙЕБ-Шумен е мениджърът Мехмед Башаран, който преди няколко години направи друг звезден трансфер, след като прати в турския Халкбанк (Анкара) звездното трио Радостин Стойчев-Матей Казийски-Османи Хуанторена.

Маедех е висока 183 см, на 29 години и играе на поста диагонал на разпределителя. Досега се е състезавала за тима на Сармайех Банк в иранското първенство. Част е и от националния отбор на своята страна, който през 2016 г. завършва на шесто място в турнира за Азиатската купа.

Шуменският отбор ще може да разчита на Маедех за втория полусезон на родното първенство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

WTF

преди 7 години

Да е жива и здрава. Сигурен съм, че Иран и иранският народ нямат нищо общо с пропагандата на САЩ, която ни залива по всички канали.

29

Това е крачка напред

преди 7 години

Петър Чех играе с каска.Едгар Давидс играеше с очила.Буфон е играл с шал.Серхио Рамос играеше с лента за коса.А пък броят на футболистите, играещи с ръкавици е огромен...Нищо от тези неща не е част от униформата, но явно пък има място за допълнения. Дали по медицински, суеверни или религиозни причини, нека всеки си носи, каквото му е притно, стига да не е опасно за останалите. КАКВО значение има и кому пречи хиджаба на девойката? Аман от лицемерни философи и разбирачи.

28

Това е крачка назад!

преди 7 години

Всеки отбор си има екип.Щом някой не одобрява екипа и иска да прави допълнения към него, той просто не бива да играе в този отбор.Нямам нищо против всеки да изповядва каквато религия иска и да се съобразява с нейните изисквания, но да не пречи на останалите хора.Някой по-долу пита какво ни пречи тази жена?Ами точно заради такива като нея се налага да се направи отстъпка, каквато по други поводи не е правена! И тези промени не произтичат от развитието на обществото, а го дърпат с векове назад

fallback