Снимка: Reuters
fallback

Мирела Демирева донесе втори медал за България от Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Нашето момиче скочи 197 сантиметра още в своя първи опит, с които си осигури сребърен медал в дисциплината скок на височина. Мирела направи един неуспешен опит на 188 см, който в крайна сметка и отреди второто място в крайното класиране.

Със същото постижение от 197 сантиметра златния медал спечели испанката Рут Бейтия, а трета остана хърватката Бланка Влашич. 37-годишната Бейтия е най-възрастната олимпийска шампионка в скока на височина. Испанката е бронзова медалистка от световното първенство през 2013 година, както и трикратна европейска шампионка.

Това е и първият медал за България в леката атлетика на олимпийски игри от 16 години. За последно на почетната стълбичка на Олимпиадата се качи Тереза Маринова, която стана олимпийска шампионка в Сидни през 2000 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 7 години

Браво на това момиче! Дано олимпийската мафия не открие допинг в погледа й. Без участието руснаците титлите в леката атлетика се печелят от пенсионери.

26

Сп???нс !?

преди 7 години

За пореден път изпадам в несвяст от приказките ви , замислете се как ще целунете децата си и жена си след цялата словач дето се излива от устите ви . С "NaOH" ще трябва да си правите гаргара .... Отворете която е да е испанска ТВ и вижте как празнуват постижението на Рут Бейтиа . Дребни душици сме , и затова няма оправия за Територията ..

25

Анонимен

преди 7 години

До мнениеми изловиха алхимиците във силовите спортове и всичко си дойде на мястото, мен лично този медал на това момиче, много повече ме радва от всичките анаболни постижения на щангистите

fallback