Снимка: БТА
fallback

Общ преглед

България вече има първи медал от Олимпиадата в Рио.

Елица Янкова грабна бронза в борбата в категория до 48 кг.

Нашенката надделя срещу аржентинката Патрисия Бермудес със 7-6, като успехът дойде много трудно за нея.

Нашето момиче набързо поведе с 5-0 след много силен старт, а след това запази преднината си. Аржентинката обаче намали, но в крайна сметка защитата на българката бе непробиваема.

След края на срещата Янкова не успя да сдържи сълзите си.

"Откакто е започнала Олимпиадата, четем само негативни неща, че сме туристи и т.н. Исках да покажем да българите, на чужденците, че България има добри спортисти", каза Елица Янкова пред БНТ.

"Ключът към успеха е, че нямаше какво да губя. Знам, че мога, тренирала съм и този труд трябваше да се отплати. Медалът е за целия отбор, треньорите", каза още Янкова.

"Янкова показа дух, този медал е резултат от много тренировки и лишения. Радостни сме, постигнахме този успех с воля за победа", каза треньорът на националния отбор Серафим Бързаков.

В дебюта си на олимпийски игри Янкова демонстрира характер, като постигна три победи по пътя към полуфинала, където загуби с туш срещу Мария Стадник от Азербайджан.

На финала Стадник загуби от японката Ери Тосака, която спечели златото с 3:1 точки.

Подробности четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 7 години

Браво на премиера.

55

Доктора

преди 7 години

Първи и последен.......За такъв материал и това е много.

54

Цецо

преди 7 години

До ХА-ХА-ХА ! 65Борците по принцип не трябва да гледат благо-благо, все пак излизат на тепиха с цел да тръшнат противника. :) Колкото до това да говорят свързани изречение се сетих за един стар лозунг в една борцова зала - "Всяка прочетена книга - забравена хватка"...:)Иначе, сериозно казано, момичето си е добро борче, а пък си е и хубавка...поздравления за постигнатия успех!!!:)

fallback