Снимка: Reuters

Състезател от българската олимпийска делегация в Рио де Жанейро е бил привикан на разпит в бразилската полиция след обвинения на камериерки, че са били обект на агресия от страна на българи в Олимпийското село, съобщи БНТ, като се позовава на информация на "Франс Прес".

Името на спортиста не се уточнява, но вероятно става въпрос за един от двамата ни гребци Георги Божилов и Кристиян Василев.

Още по темата

"Води се разследване по случая, при който спортист от българската делегация е причинил наранявания на няколко камериерки, работещи в олимпийското село", се казва в съобщението на полицията в Рио де Жанейро.

Според информацията една от чистачките е дала показания, че инцидентът се е случил, докато тя и колежките й влезли в стаята, за да почистят. Това не се харесало на нашия олимпиец, който  настоял чистачките да напуснат стаята, като дори ударил една от жените, след което атакувал другите.

Още преди ден от родната делегация излязоха със становище за обвиненията за тормоз срещу родните спортисти. От БОК поясниха, че Георги Божилов и Кристиян Василев не допуснали камериерките в стаята си заради непрекъснатите кражби в блока с българските спортисти.

Двамата състезатели отказват почистване, имайки предвид изчезналите техни вещи и вещи на техни колеги в предишните дни от Игрите - мобилни телефони, таблети и др. Чистачките обаче проявяват настоятелност, при което състезателите им препречват пътя и ги подканят да излязат, за да могат да затворят вратата, тъй като им предстои излизане, сочи официалната позиция на родната делегация.

Малко по-късно обаче една от жените подава оплакване до администрацията на блока, че е била "обект на агресия", което според родните спортисти изобщо не отговаря на истината.

"Имайки предвид реалните обстоятелства, все още съществуващата постоянна опасност от кражби и нежеланието на спортистите да бъдат притеснявани, ръководството на Българската олимпийска делегация намира за крайно неуместно и спекулативно подобно поведение от страна на обслужващия персонал", се казва още в изявлението на делегацията ни в Рио де Жанейро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase