Снимка: Reuters

Ръководството на българската олимпийска делегация в Рио за пореден път изрази своята тревога и възмущение от продължаващите кражби в блока на българските спортисти, съобщават от БОК.

Точно непрестанните кражби са били в основата на скандала, който възникна между чистачки в олимпийското село и спортисти от нашата делегация. От олимпийския ни комитет разкриха и подробности за случилото се.

Още по темата
Малко преди 10 ч.сутринта двамата състезатели по гребане Георги Божилов и Кристиян Василев, които се наредиха на 9-то място в своята дисциплина, са отказали категорично   апартаментът им да бъде почистван без надзор от обслужващия персонал в олимпийското село. Причината е, че само преди ден от стаята на двамата ни гребци са изчезнали лични вещи.

Божилов и Василев са излизали, когато 4 от чистачките се опитали да влязат без съгласие в апартамента им. Двамата състезатели отказват почистване, имайки предвид изчезналите техни вещи и вещи на техни колеги в предишните дни от Игрите – мобилни телефони, таблети и др. Чистачките обаче проявяват настоятелност, при което състезателите им препречват пътя и ги подканят да излязат, за да могат да затворят вратата, тъй като им предстои излизане.

Малко по-късно обаче една от изгонените жени подава оплакване до администрацията на блока, че е била "обект на агресия". Това изобщо не отговаря на истината, категорични са от родната делегация.

Имайки предвид реалните обстоятелства, все още съществуващата постоянна опасност от кражби и нежеланието на спортистите да бъдат притеснявани, ръководството на Българската олимпийска делегация намира за крайно неуместно и спекулативно подобно поведение от страна на обслужващия персонал, се чете в официална позиция, изпратена до медиите.

Шефовете на българската мисия в Рио вече няколко пъти подават жалби за откраднати вещи на български спортисти, треньори и официални лица от делегацията ни точно по време на почистване на техните стаи в олимпийското село. Тези оплаквания досега са без никакъв
резултат.

Това е и причината повечето от българските спортисти да отказват чужди лица, особено от почистващия персонал, да влизат в техните апартаменти, за което вчера бе изпратен официален сигнал до координатора за България на Олимпийските игри в Рио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase