Юлия Ефимова бе нападната от американските плувци. Снимка: Reuters
fallback

19-кратният олимпийски шампион Майкъл Фелпс се ядоса заради допускането до Олимпиадата на руската плувкиня Юлия Ефимова, която тази нощ спечели сребърен медал на 100 метра бруст.

Рускинята първоначално бе спряна от МОК за Игрите заради предишни допинг провинения, но в последния момент Ефимова получи разрешение да участва и спечели сребърен медал.

"Спортът трябва да бъде чист от допинг. Дава положителна допинг проба не веднъж, а два пъти и въпреки това участва на Игрите. Това ми разбива сърцето. Това разрушава смисъла на спорта и много ме дразни", изказа се Фелпс.

В същото време Юлия Ефимова остана разочарована от реакцията на съперничките си, които отказаха да я поздравят за спечеления сребърен медал на 100 метра бруст жени в Рио.

Ефимова бе посрещната враждебно и освиркана от публиката, а след награждаването не бе поздравена от шампионката Лили Кинг от САЩ и от бронзовата медалистка Кейти Мейли, също от САЩ.

"Разбирам тези, които не ме поздравиха, защото те са повлияни от писанията в медиите, които не бяха верни. От друга страна, не мога да се съглася с тях. Всички спортисти трябва да стоят далеч от политиката, а те просто гледат телевизия и вярват на всичко написано. Мислех, че Студената война отдавна е в миналото, но не знам защо сега я разпалват и използват в спорта", каза Ефимова пред репортери след награждаването.

Още новини от игрите в Рио четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Някой

преди 7 години

Същият Майкъл Фелпс го изловиха на снимка как диша наркотик през стъклена тръба. Той се извинил после - тоест го е признал. Всички наркотици се водят допинг, но WADA не го наказва. Нито пък влиза в затвора. Като се е опитал и да подкупи англичаните от вестника, преди да пуснат снимката. И този говори за чест и допинг!

82

SS

преди 7 години

До Линукс 111А защо е така, те американците да не се допингират с на Попай спанака и те ползват химия, *** контролират проверяващите и те винаги са чисти.

81

Линукс

преди 7 години

Американските допинги не са в листата за забранените вещества, за разлика от другите.

fallback