Снимка: Ройтерс

Пепе, един от героите за Португалия при вчерашния триумф на финала на Евро 2016, заяви, че отборът му посвещава победата на съотборника им Кристиано Роналдо.

Последният бе контузен от Димитри Пайе и се наложи да бъде принудително заменен в 23-ата минута на срещата, но дори и без него "мореплавателите" стигнаха до големия триумф.

Още по темата
"Написахме страхотна страница в историята на португалския футбол", обяви щастливият Пепе след мача.

"Бе голям удар, че загубихме Роналдо толкова рано. Надеждите ни за триумф бяха именно в него, защото той е играч, който може да вкара във всеки един момент", призна избраният за играч на мача Пепе.

"Казах на останалите момчета, когато стана ясно, че не може да продължи, че трябва да играем и да спечелим заради него", разказа той.

В другия лагер пък голмайсторът на шампионата Антоан Гризман не бе на себе си от разочарование.

"За съжаление ни липсваше късмет в този финален мач. Видяхте, че ударихме гредата в последната минута, а освен това пропуснахмя няколко изключително добри положения. Техният вратар се намеси решаващо на няколко пъти", коментира той, цитиран от френското издание "Екип".

"Радвам се, че станах голмайстор на турнира, но сме съсипани след тази загуба. Искахме да зарадваме Франция. Много е тежко да загубиш финал и то по подобен начин", завърши той и не пропусна да поздрави Португалия.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase