Франция се класира на финала на домашното си европейско първенство, побеждавайки Германия с 2:0 на стадион "Стад Велодром" в Марсилия. В герой се превърна Антоан Гризман, вкарал и двата гола.
 
Момчетата на Дидие Дешан започнаха по-дейно, но постепенно бяха принудени да се отбраняват. Въпреки лекото предимство на Маншафта, в добавеното време на първата част "петлите" поведоха чрез Гризман от дузпа, маркирана за игра с ръка на Бастиан Швайнщайгер в наказателното поле.
 
Световният шампион излезе напълно безидеен след почивката и не успяваше да създаде нито една опасна ситуация. За сметка на това в 72-ата минута Гризман удвои аванса на своите след лошо избиване на Нойер.
 
Веднага след това възпитаниците на Йоахим Льов можеха да се върнат в играта, но Джошуа Кимих уцели гредата с технично изпълнение, а по-късно Юлиан Дракслер отправи снаряд покрай страничния стълб. В добавеното време Лорис спаси отблизо, а Гьотце стреля встрани.
 
Така на финала в неделя Франция излиза срещу Португалия в търсене на своята трета европейска титла, за да се изравни с Германия и Испания.

 
Как се разви срещата, вижте в Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase