Снимка: БФХГ/Facebook
fallback

С шест бронзови медала се завръщат утре у дома момичетата от ансамбъла ни по художествена гимнастика.

Oще по темата
Отличията Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова завоюваха във финала на два обръча и три чифта бухалки на Европейското първенство по художествена гимнастика, което се проведе в Израел.

Шестият медал организаторите им дали за Цветелина Стоянова, която се бори за живота си в реанимацията на "Пирогов".

При награждаването капитанът на отбора Михаела Маевска вдигна високо медала за Цвети.

Михаела разказа пред bTV, че през цялото време в Израел момичетата си мислели, че трябва да са силни и да се борят за Цвети.

"Вярваме, че както успяхме да се преборим, защото наистина ни беше много тежко, така и тя ще се вдигне на крака“, каза тя. "Вдигнах медала, защото тя е част от нас и не можем да си представим, че не беше до нас", допълни капитанката на отбора.

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева даде интервю за предаването "120 минути", в което отново заяви, че не е накарала момичетата да се състезават.

"Те са още по-убедени и от мен в момента, че са направили най-доброто решение за себе си, т.е да носят огромната любов към Цвети, да следват пътя си. Тя със сигурност никога не би искала те да спрат участието си”, каза Раева.

Тя коментира и критиките, отправени към нея от бивши гимнастички.

"Това е нормално, този филм съм го играла неведнъж в живота си и винаги съм излизала по-силна. Само че аз съм в Израел и имам изключителна мисия към едни деца – да съхраня тяхната вяра в онова, което правят, в спорта, който практикуват и да ги убедя, че има страшно много хора, които ги обичат. В пъти повече от онези, които ги мразят".

По думите й Цветелина Стоянова е била отглеждана със страшно много любов и сама е поискала да не се състезава.

"Цвети каза, че се чувства изморена, изтощена, не може да издържа на натоварването и не иска да тренира. Затова ѝ написах, че за мен е най-важно тя да се възстанови бързо. Толкова безумни неща се изписаха – че сме искали да я махнем. Всички разбраха, че това е една грозна лъжа. Няма конфликт в ансамбъла. Те са едно цяло, няма конкуренция помежду им. Ние я убеждавахме до последно да участва, молехме я. Направихме и невъзможното, но тя каза: "Не искам да играя.." Кой нормален треньор ще извади основен състезател за сметка на такъв, неучаствал на голямо състезание? Някаква логическа мисъл трябва да има...”, коментира Раева.

"Има много сериозни изпитания в живота. Аз знам, че истината ще се разбере. Този, който трябва, я знае", каза още тя и показа есемес от Цвети, който тя й изпратила вечерта преди заминаването, в който пожелава успех.

В отговор пък Илиана Раева пише на гимнастичката, че я обича и че най-важното е тя да се възстанови.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

БАТЮ

преди 7 години

Ето част от казаното от бабата на Цветелина / дано Бог и даде сили да се възстанови напълно и да изчисти "бръмбарите" от хубавата си главичка .... / , че много хора я обичат и страдат безкрайно за нея !!!!!! "Много ми е трудно да говоря, но ще го сторя пред вас само и единствено, за да се спрат лъжите, нападките и обидите по адрес на отбора и треньорите. Истината е, че не може да се вини Илиана Раева или някой друг. Всички се грижеха изключително много за Цвети. Тя ост

63

Анонимен

преди 7 години

Ей,голяма сила е простотията българска и няма умора и спиране !!! Чак ме е срам,че съм българин заради злобните компликсари,леещи из разни форуми гнусотии за Илияна,треньорката и онова хубаво момиче Любомира Казанова !!!...За това българската карма е, да сме най-големите нещастници на планетата !!!

62

случаен полет

преди 7 години

БЛАГОДАРИМ ВИ ЗЛАТНИ МОМИЧЕТА!!!!!!!!!!!!!!! ПОКЛОН!!!!!!ПОКЛОН и ПРЕД ТЕБ Цвети!!!! Възстановявай се !!!! Защото от тук нататък те очакват САМО ЩАСТЛИВИ ПОЛЕТИ!!!!А на КОМПЛЕКСАРИТЕ ЩЕ кажа едно: ДАНО СЕ ОТРОВИТЕ В СОБСТВЕНАТА СИ ЖЛЪЧ и ЗЛОБА!!!!

fallback