Неманя Матич е обичан в родината си. Снимка: Reuters
fallback

Неманя Матич се оказа съвременен сръбски вариант на Робин Худ, показва журналистическо проучване на "Блик". Халфът, който в момента играе в "Челси", доказва, че никога не е забравял откъде е тръгнал, както и че световната слава не го е променила.

Оказва се, че Матич редовно посещава село Врело (централна Сърбия, югозападно от Белград), където е отрасъл и се среща с хората и приятелите си от този край. И не само - тук местните често ядат и пият за негова сметка. Отзивите на 1500-те жители в селото за него са прекрасни.

"Тук има цял списък с хора, на които той помага", отбелязват те. "Когато се връща у дома, той често изплаща дълговете на всички. Веднъж отиде в местния супермаркет и просто извади портфейла и изчисти заемите, вписани в тефтера".

"В друг случай изчисти дълга на свой приятел, който профука солидна сума на карти. А преди няколко месеца лично окоси ливадата пред местната църква "Св. Николай". А най-важното е, че е вежлив и дружелюбен с всички", обясняват жителите на село Врело.

Матич инвестира и в запазването и развитието на селото и страшно се гордее с него. Построил е за благото на храма фонтан и го е кръстил "Свети Георги" и е дал пари за реконструкцията на полуразрушеното училище, в което навремето се е учил.

"Той никога не ни пита кое колко струва, а като види, че има нужда - вади и плаща", разказва негов приятел. "На мнозина помага и е готов да удовлетвори всичките им нужди."

През 2014 г. Матич открива величествен музей на площад в съседния град Обреновац, чийто футболен клуб се гордее с успешната си школа. В музея пък има кът с фланелки както на Матич, така и на други местни футболисти.

Сръбският национал задели пари и след наводненията в областта и е обещал в близко бъдеще да построи нова академия в Обреновац, в която да тренират деца, които нямат финансови възможности за това.

Животът, пълен със слава и пари, лесно променя човека и той често забравя откъде е тръгнал и как е бил възпитаван, но не и в случая с Матич - той показва, че е прекрасно момче, гордо обобщава "Блик".

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Боби

преди 8 години

Защо сте толкова смотани журналистите в България, как може над такава постъпка да сложите такова заглавие .

37

Джокер

преди 8 години

До АнонименНападат ни някакви болни Крале или Политици , обикновенните хора българи , сърби , македонци сме братя всичките !

36

Джокер

преди 8 години

Ето още един сърбин какво прави ... за разлика от нашата "грикол" Джоката умира за родината !tenniskafe/atp/nole-ako-ne-igraeh-za-sarbiya-mozhe-bi-shtyah-da-se-otkazha-sreshtu-kukushkin/

fallback