Снимка: БТА

 

Общ преглед

Носителят на Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини Радослав Янков се завърна в България, след като смая всички и взе титлата в Германия.

Успешният българин беше посрещнат на Летище София с гайди и питка от много свои съграждани, приятели и близки от Чепеларе.

Нашето момче грабна Световната купа в неделя, след като достигна четвъртфиналите в състезанието във Винтерберг. Постижението му е изумително, тъй като в България няма писта за сноуборд.

При награждаването му организаторите изпаднаха в срамна ситуация, защото не бяха подготвили българския химн и се наложи да го изтеглят от телефона на Радослав.

Още по темата

"Чувството е уникално. Благодаря на всички, които са дошли. Наистина съм много развълнуван от това, което виждам тук", каза Янков, който носеше с гордост Големия кристален глобус, пише БТА.

Радослав обясни, че е постигнал победата с много труд и лишения. "Чувството да държа този кристален глобус е уникално, на седмото небе съм. Това означава, че съм най-добрият сноубордист за този сезон", разказа младежът. Той е доволен, че е успял да издържи психически и в последното състезание.

"Трудно беше от момента, в който започнахме да се борим за глобуса. Не беше борба за всяко състезание, а за крайната цел. След старта в Словения разбрах, че мога да се боря за този трофей. Със сигурност сега съм малко по-уверен в себе си и ще продължа да работя по същия начин, а дори и повече", разказа още Радослав Янков.

Българинът обясни, че му е трудно в подготовката, тъй като се тренира предимно в чужбина.

"Трудно е много, защото тренираме в чужбина, постоянно пътуваме, Имаме подкрепата на БФСки. Те успяват да направят дори и невъзможното за нас", допълни Янков и призна, че една от мечтите му е олимпийското злато.

"Не си го поставям като очакване, но естествено си мечтая за олимпийски медал. Но карането прави резултатите. Стойността на този успех е огромна. Това е нещо велико. Успях да бъда постоянен, да вляза във финалите на седемте старта, и това ми отреди тази купа. Тя е с голяма тежест", добави сноубордистът.

Треньорът му Георги Атанасов, който преди два дни стана и баща, също беше изключително радостен.

"Следващият сезон ще има по-големи очаквания към нас. Готвим се, тренираме и се надявам нещата да се получат. Горд съм и нямам търпение да си видя детето", каза Атанасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар