Снимка: архив, Ройтерс

Първата ракета на българския тенис при мъжете Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на турнира в Сидни, Австралия, след като надви 41-ия в света уругваец Пабло Куевас със 7:6(2), 6:4.

По този начин българинът успя да си вземе реванш от по-опитния си противник за загубата на турнира в Истанбул през изминалата година. Това бе трета среща между двамата и втори успех за нашето момче.

Първият гейм бе абсолютно равностоен, като се стигна до една единствена точка за пробив в него, която бе в полза на уруса и бе отразена от Гришо в 5-ия гейм.

По време на сета, на откриването, нямаше никакви пробиви и се стигна до тайбрек.

В него нашето момче поведе ударно с 6:0 след три минипробива, а уругваецът успя да вземе само две точки в него и при третия си сетбол българинът не сгреши.

Хасковлията започна силно втория сет и стигна до пробив още при първия гейм в него, след като имаше пред себе си три шанса и при третия огъна неговия противник с хубав бекхенд.

В четвъртия гейм Гришата трябваше да спасява две точки за пробив, но си взе подаването, а в петия изпусна три шанса да стигне до два пробива аванс.

В седмия гейм Гришо отново пропиля три шанса за втори пробив, но в крайна сметка постигна своето.

На 1/4-финал българинът вероятно ще срещне украинеца Александър Долгополов, който има лесна задача с Алесандър Саркисян днес.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase