fallback

Легендата на Реал Мадрид Иван Саморано е десетият участник в звездния мач по случай 50-годишнината на Христо Стоичков. Историческия сблъсък на титаните по случай юбилея на Камата ще се състои на 20 май на Националния стадион "Васил Левски".

Oще по темата

"Идвам, приятелю, за теб винаги!", е заявил пред Камата великият чилиец. "С най-голямо удоволствие ще изляза отново на терена с теб и ще си припомним добрите стари времена", допълнил легендата. 

Кариерата на най-великия чилийски футболист за всички времена започва през 80-те години в Чили в школата на Трасандино, като още тогава Саморано показва, че има заложби за големи подвизи. В Европа звездата първо играе за три сезона в Санкт Гален, след което преминава в Севиля и защитава цветовете на клуба два сезона.

През лятото на 1992 г. футболистът преминава в Реал Мадрид за трансферната сума от 5 милиона долара. С "белия балет" той печели всички турнири в Испания, става и голмайстор на шампионата за сезон 1994–95. Саморано се превръща в една от легендите на клуба. С екипа на Реал феноменът печели още Купата на страната и Суперкупата. За тима чилиецът изиграва 137 мача и записва 77 гола.

През 1996 г. чилийският нападател преминава в редиците на Интер, с който през 1998-ма печели Купата на УЕФА. Любимият му №9 е зает от Роналдо и от щаба на клуба му предлагат варианта да играе с фланелка с №1+8. С този номер Саморано играе през целия си 5-годишен престой в клуба. Пет години по-късно звездата се озовава в мексиканския Клуб Америка и става шампион на страната, преди да завърши кариерата си през 2003-та в най-силния чилийски тим Коло-Коло.

За националния си отбор Иван Саморано записва 69 мача и 34 гола за периода 1987-2001. С Чили голмайсторът успява да се класира на осминафинал на Световното първенство във Франция през 1998-ма след дълга пауза и да спечели бронзов медал от Олимпийските игри в Сидни през 2000-та година.

Освен Саморано, другите звезди, потвърдили участието си в двубоя са Диего Армандо Марадона, Карлос Валдерама, Джика Хаджи, Джика Попеску, Хорхе Кампос, Хосе Луис Чилаверт и Даниеле Масаро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 8 години

Искам да видя Ернан Креспо и Батистута н групата!

3

Анонимен

преди 8 години

До ЦецоБ.Б. как кой!

2

Анонимен

преди 8 години

Дали 9 или 10 няма значение за наще ***.

fallback