Снимка: Reuters
fallback

Българският боксьор в тежка категория Кубрат Пулев ще срещне бразилеца Джордж Ариаш при завръщането си на професионалния ринг след 11-месечно отсъствие.

34-годишният Пулев ще се изправи срещу Ариаш на гала-вечер в германския град Карлсруе на 17 октомври в първия си двубой след загубата от украинеца Владимир Кличко в мача за световната титла през ноември миналата година.

41-годишният бразилец има 56 победи и 13 загуби като професионалист, като в последния си мач през юли той претърпя поражение по точки от братовчеда на Тайсън Фюри - британеца Хюи Фюри.

"Мачът срещу Кличко беше много полезен урок за мен. По онова време не правех достатъчно, бях прекалено самоуверен, но сега вече знам какво е необходимо, за да стана световен шампион и няма да допусна същата грешка отново. За мен това е стартът на едно ново начало", заяви българинът.

Пулев се готви при нов треньор - Ули Вегнер, слез загубата от Кличко.

"Кубрат е много талантлив, но от време на време позволява егото му да вземе връх. Няма да позволя това да се случи отново. Ясно му показах кой шефът. Работим сериозно върху защитата и той вече показа сериозно подобрение в този елемент. За мен няма съмнение, че Кубрат има качествата да се конкурира с най-добрите", коментира Вегнер.

Промоутърът на българина Кале Зауерланд също е убеден, че Пулев е един от най-добрите боксьори в тежка категория в света.

"Срещу Кличко той показа голямо сърце и се опъна на шампиона. Може и да загуби, но скоро неговото време ще дойде отново. С Ули Вегнер в ъгъла му ние вярваме, че един ден той ще бъде коронясан като световен шампион в тежка категория", каза Зауерланд.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 8 години

До Бизнесмен 22Толкова бизнесмен колкото Опра е японка.А да разбереш *** е куц кон няма нужда да си експер по бокс.Всъщност 99% от зрителите на мачовете са ЗРИТЕЛИ и са с ПРАВО на МНЕНИЕ.А професионалистите са около ринга.Ти естествено не си нито едното нито другото а един КУХ селски ***.

26

Анонимен

преди 8 години

вместо да се занимава с глупости ,най добре да се отдаде на треньорска кариера,защо се напъва да го бъхтят ,спечели достатъчно и кинти и уважение .да не се смята за пастор Форман.ама унуй лигавото селянче с големите бомби ,та тази фолкпевачката явно много арчи.а има стотици деца в българия трениращи бокс и може да помогне,да даде пример.

25

Анонимен

преди 8 години

Може да се бие само в чалготеките вече,както се е бил в началото на кариерата си.Признавам Багата,много по скромен и истински биткажия.

fallback