Димитър Бербатов при представянето му в Солун. Снимка: Reuters, архив
fallback

"Българин? О, Бербатов е най-великият футболист", възкликвали продавачите в Солун и тутакси правели огромни намаления за българите. Отстъпката от цената стигала до 37%, съобщава "Стандарт".

В момента в Солун се зареждат зимните колекции. Намаленията при летните вървят между 20 и 25 на сто, но заради еуфорията около Бербатов отстъпката за българи става двойна.

Димитър Бербатов се превърна в герой за ПАОК още в срещата с "Атромитос". На 28 септември Бербо се отчете с първи гол за новия си клуб, а освен това пусна и асистенция за победното 2:1 при гостуването на "Атромитос".

На втори октомври пък българинът за първи път игра като титуляр за ПАОК срещу "Борусия" (Дортмунд) в Лига Европа. Стадион "Тумба" в Солун мощно го аплодира, мачът бе гледан от огромна агитка българи.

34-годишният Димитър Бербатов е един от най-опитните футболисти на ПАОК, съотборниците му се обръщат към него с "мастър" (учителю), разказват гърците.

Своеобразна "звезда" в Солун вече е и майката на Бербатов - Маргарита. Търговците емоционално разказват, че българката вече гледала три мача на сина си. Давала и интервюта в местните медии и обяснявала колко щастлив е Бербо от възможността на помогне на тима си със своите умения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

тъпия Бербо

преди 8 години

Бербатов за пари продаде България .Дано не види ни цент от тия пари .*** ,пир по време на чума ще прави в Гърция.

16

Анонимен

преди 8 години

Стига толкова с прекалените хвалби за Бербатов. Един добър футболист, който умее да вкарва голове само на средняци, но се губи срещу големите отбори. Навремето можеше само с една английска седмична заплата да помогне на родния си Пирин да не ги изхвърлят от А група, но явно му е дошло в повече.

15

Подуене

преди 8 години

В България има само един ,,мастър,,... Това е Гонзо от ,, Геренбахче,,....

fallback