Снимка: БТА
fallback

Двама от основните спонсори на ФИФА - Кока-Кола и Макдоналдс призоваха президента на световната футболна организация Сеп Блатер незабавно да подаде оставка, след като швейцарските власти заявиха, че започват криминално разследване срещу него за престъпно нехайство и разхищение, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"С всеки следващ ден имиджът и репутацията на ФИФА стават все по-опетнени. ФИФА има нужда от обхватна и спешна реформа, а това може да стане единствено с истински независим подход. Призоваваме президента на ФИФА Йозеф Блатер да напусне поста си незабавно, за да може да започне надежден и траен процес на реформи", се казва в изявление на Кока-Кола.

Макдоналдс също призова Блатер да подаде оставка. "Събитията от последните седмици все повече накърняват репутацията на ФИФА и общественото доверие в ръководството й", се казва в изявление на Макдоналдс.

На конгрес на ФИФА на 29 май Блатер бе преизбран за неин президент, но четири дни по-късно обяви, че подава оставка заради корупционните скандали в организацията. Изпълнителният комитет на ФИФА обяви, че нови избори за президент на организацията ще се състоят на 26 февруари 2016 г. Дотогава Блатер ще е и.д. президент на ФИФА.

Адвокатът на Блатер Ричард Кълън заяви, че въпреки призивите на основни спонсори, Сеп Блатер няма да напусне президентския пост на световната футболна организация, защото не е съгласен с твърденията им, че оставката му би била от полза за ФИФА и би помогнала за реформирането на организацията. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 8 години

В Подуяне и Панчарево грухат Макдоналдс и пият Кока-Кола. Само паралиите. Един ГМО сандвич с количка е много вървежно вече. Стандарт!

9

Лудогорец Overkill

преди 8 години

Швейцарец? Не българин. От Своге. Домусчиев Президент!

8

Анонимен

преди 8 години

Никъде в Корана не пише за Кока Кола, Мкдоналдс и футбол - да се забранят!

fallback