Снимка: Булфото
fallback

Бившият национален селекционер на България Лотар Матеус върна лентата назад и проговори за периода, в който за кратко беше начело на "лъвовете".

"Аз бях национален селекционер на Унгария и България. За да бъдеш на такъв пост, трябва да разбираш манталитета на играчите и местния език. Фабио Капело има отлични резултати, но те са постигнати почти само с италиански отбори", сподели Матеус пред руските медии.

"Вземете например Джовани Трапатони по времето, когато водеше Интер. В Италия той беше много влиятелен треньор, но след като премина в Байерн Мюнхен, заради незнанието на езика, той загуби значителна част от своята сила. С Фабио Капело се случи същото.

В началото моите играчи се стараеха да покажат най-доброто от себе си, но постепенно загубиха мотивация. В България на мен не ми се получи, защото някои от футболистите ми бяха с връзки", отсече легендата на Бундестима.

"Единият е син на президента на футболния съюз, другият е женен за дъщеря му, третият пак с някакви връзки... Постоянно чувствах намеса да взема определен футболист. Така и не разбрах тази страна на българския манталитет", добави Лотар, визирайки най-вече Николай Михайлов и Живко Миланов.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

факт

преди 8 години

Лотар Матеус проговори за "българския" си период :Някои от футболистите ми бяха с връзки. # ЕДИНИЯТ Е СИН НА ПРЕЗИДЕНТА НА ФУТБОЛНИЯ СЪЮЗ, ДРУГИЯТ Е ЖЕНЕН ЗА ДЪЩЕРЯ МУ, ТРЕТИЯТ БИЛ БИВШ СЪПРУГ НА СНАХА МУ, четвъртият пак някакъв роднина и т. н. # Постоянно ми налагаха определени футболисти, които не заслужаваха да бъдат национали . . . # Така и не разбрах тази страна на българския манталитет. # P.S.: Тази грозна практика да се налагат роднините на боби наложи великият селекционер и фалшив бунтар Христо Стоичков . . .

22

факт

преди 8 години

P.S.: Тази грозна практика да се налагат роднините на боби наложи великият селекционер и фалш

21

bobito

преди 8 години

Тава не е верно !

fallback