Снимка: Reuters
fallback

Ивет Лалова завърши седма във финала на 200 метра на Световното първенство по лега атлетика в Пекин. Лалова записа резултат 22.41 секунди, като остави след себе си Шерън Симпсън.

Шампионка с нов рекорд на шампионатите и европейски рекорд стана холандката Дафне Схипърс, която избяга разстоянието за невероятните 21.63 секунди - трети резултат във вечната ранглиста на дисциплината. Преди дни Схипърс взе и сребро на 100 м.

Среброто е за Илейн Томпсън с 21.66 секунди, а трета завърши Вероника Кембъл-Браун с 21.97 секунди.

Това беше първото участие за Ивет във финал на 200 метра на световно първенство на открито.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

българка

преди 8 години

Браво Ивче! Затапи ги Всички, които ти завиждаха. Ти доказа , че си достойна БЪЛГАРКА.Нека Всички спортисти се доказват като теб.Още веднъж БРАВО.Бъди здрава и щастлива.

15

dp

преди 8 години

Страхотна е. Има си и вид на супер-атлет; другата, за която се сещам да ми е докарвалатая асоциация е Стефка Костадинова (май рекордът и още си стои?).Постижението е прекрасно, това след като доста от най-добрите и години и отидоха зянсъс счупването.Последните 50 метра май беше най-бърза (гледах само полуфинала), ако имашедисциплина 220 метра навярно би била първа - е, може би втора, оная холандка екато Болт, невъзможна работа е май някой да се надбягва с нея.

14

до топкова Може 14

преди 8 години

Приятелю Ивет е седма,но ако си пропуснал,след думата"седма",следва "в света" !!!Моля те от сърце стани и ти седми в света и аз ще ти се радвам от сърце,а няма да плюя по теб)))

fallback