Божидар Краев не бърза за чужбина. Снимка: Булфото

Един от младите футболисти на Левски - Божидар Краев, заяви, че е предпазлив в избора да излезе в чужбина, защото тази стъпка трябва да бъде преценена много внимателно.

Той заяви, че има момент, в който може да излезеш прекалено рано, или пък да излезеш прекалено късно. В това отношение, според Краев неговият приятел и бивш съотборник Антонио Вутов, който е собственост на Удинезе, но играе под наем в Козенца, е направил грешка.

Иначе "синият" талант разказа, че мечтата му е да бъде водещ футболист на Левски и когато феновете се надяват някой да извади отбора от трудна ситуация, то това да бъде именно той.

"Засега оправдаваме очакванията, играем добре. Феновете наистина са доволни. Хората не очакваха този добър старт, имаме и точки, предвид тежката програма, която имахме. Остава ни да задържим нивото и да го подобрим", заяви младият футболист при гостуването си в актуално студио "Дерби".

"В националния отбор и в Левски изискванията към мен са различни. В Левски играя на крилото и се чувствам добре, а в националния отбор съм поставен зад централния нападател и също се чувствам добре. Искам в себе си да подобря хъса и риска във всеки един мач. Не бива да си спомням какво е било предишните мачове", посочи талантът.

Той бе категоричен, че няма проблем с цикъла сряда-съботна. "Сега е точният момент да играя повече мачове, на тези години. Чувствам се добре, имам сили, пазя си тялото и спазвам режим".

Попитан защо българските млади таланти често не успяват да се наложат в първите отбори, докато в Западна Европа има готови юноши, които влизат на момента в професионалния футбол, врачанинът отговори:

"Ние не отстъпваме по нищо на големите нации като качества, те просто имат самочувствие и нямат притеснение. Но ние се притесняваме от крайния резултат, какво ще стане, дали ще ги повикат пак, дали ще играят отново. Това е и в клуба, и в националния отбор. Труден е преходът, защото когато младите момчета влизат в мъжете, не показват хъса и характера, за да играят постоянно".

"Ситуацията за излизане в чужбина е доста деликатна. Има момент, в който може и да си закъснял, а може и да си подранил. Вутов избра погрешното и мисля, че това се отразява. Аз не бих казал, защото нямам оферта. Но за момента оставам в Левски".

Краев посочи, че не приема Лудогорец като онзи непобедим отбор, който в предишните сезони беше основен фаворит за титлата. "В състоянието, в което са Лудогорец в момента, има кой да ги спре. Във футбола трудно може да се предвиди какво ще стане в по-далечен план. Когато се усили подкрепата, резултатите се повишават. Така за момента не мога да кажа до къде ще стигне Левски", посочи Краев.

Младият халф определи като много добро правилото със задължителното включване на един млад играч като титуляр в "А" група, защото според него така ще се дава повече шанс на младите български таланти. Това трябва да бъде от полза и на набор 1997, който ще се опита да стигне на Европейско първенство.

"Пробите в Манчестър Сити се оказаха повратна точка за развитието ми. В момента обичам да се концентрирам върху статични положения и задачи от тактическо естество, защото отборът може да спечели от това", завърши младокът.

Още новини от лагера на Левски четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase