Снимка: Reuters
fallback

Волейболистите на България поизпотиха Германия, но в крайна сметка загубиха финала в Баку. Те останаха със сребърните медали на първите в историята Европейски игри в Баку.

Момчетата на треньора Николай Желязков не успяха да спечелят първо злато за България от голям форум, след като през последните години на четири пъти отпадахме на полуфиналите.

Среброто пък е първо от 1980 г., когато станахме втори на Олимпиадата в Москва.

Националите бяха аплодирани от двама български президенти - Петър Стоянов и Росен Плевнелиев.

В първите два гейма Германия имаше тотално превъзходство и ги затвори съответно на 16 и 17 точки.

В началото на третия гейм Ники Желязков пусна в игра Велизар Чернокожев на мястото на Жани Желязков. Геймът вървеше точка за точка, а второто техническо прекъсване дойде при 16:14 за Германия. Чудесни отигравания на Ники Николов, Гоцев и Чернокожев донесоха инфарктна победа в гейма - 31:29.

В четвъртата част обаче Германия се завърна на победния път и затвори мача с 25:21.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

КОКО

преди 8 години

Никак не е лошо постижението-сребро, но получено с достойна игра. За мен такава за пореден път отсъстваше. Игра без живец, без хъс, без желание да покажат , че не случайно са на финали. Изключително слаб Алексиев-трудно отлепящ се от пода, статичен с лош сервис. За пореден път сервисите и лошото посрещане и организиране на атака, бяха голямата слабост на отбора. Показаната игра нямаше нищо общо с това , което бе с Полша. Кога най-после ще видим отбор с постоянство в игрите. Отбор с гонеща цел, а не каквото дойде. Разочарование!

38

Анонимен

преди 8 години

PRODADOHA MACA,KAKTO SE PODARIAVASHE NA SAVETSKIA SAUZ.

37

Петърчо

преди 8 години

Честито на юнаците!!! Второ , второ , борили са се мъжки , победиха Полша , заслужават само хвалби... Но само сега... От тук да вдигнат темпото, и да ги видим с златен медал. Защото всеки помни победителя , никой не помни вечно втория. Иначе заглавието... Всички знаем че синеоките русокоси германци никога не се потят , даже и когато спортуват... Така де ,можехте по-подходящо заглавие да сложите...

fallback