Част от червената общност. Снимка: Булфото

Представители на "червената" общност поискаха подкрепа от държавата, за да може ЦСКА да продължи участието си в "А" група, стана ясно след 3-часова среща на известни привърженици на "армейците" с бизнесмена и бивш собственик Васил Божков.

Все още няма официално потвърждение от "Нове АД Холдинг", но по думите на присъствали на срещата, Васил Божков се ангажирал с бизнес модел за устойчиво развитие на клуба.

Васил Божков е предложил бизнес модел за устойчиво развитие на ЦСКА и се ангажира на 100 процента с клуба. Това стана ясно след близо тричасовата среща между бизнесмена и представители на "червената" общност в сградата на Нове АД Холдинг.

"Армейците" поискаха помощ от държавата и БФС за реализиране на вариант за участие на ЦСКА в "А" група.

"Днес на срещата присъстваха представители на цялата червена общност, която се обедини около подкрепата си за Васил Божков и предлагания от него бизнес модел за устойчиво развитие", се казва в декларация, която бе прочетена от бившият член на УС и пресаташе на ЦСКА Иван Ченчев.

"Цялата общност разчита на подкрепа от държавата и БФС за реализиране на вариант за участие на ЦСКА в А група. Очакваме един от най-големите социални проекти в България да получи адекватна подкрепа така, както са се ползвали и се ползват и други клубове за успех в спорта", се казва още в съобщението.

До края на деня се очаква официално да бъде обявено завръщането на бизнесмена в ЦСКА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase