Снимка: Reuters
fallback

Доста хора се опитват да ме изкарат виновен за корупцията. Истината е, че аз няма как да следя всички по всяко едно време, оправда се президентът на ФИФА Сеп Блатер в навечерието на днешния конгрес за избор на шеф на футболната централа.

Oще по темата

За поста ще се борят двама души. Това са актуалният президент Сеп Блатер, който се стреми да остане начело за пети мандат, както и йорданският престолонаследник принц Али бин Ал Хусейн. Изборът е в Цюрих.

"Тези, които са корумпирани във футбола са малцинство и трябва да си понесат последствията за действията си. Футболът не може да бъде изключение за законите. Като цяло в света не бива да има място за корупция. Загубихме доверие у доста хора и сега трябва да си го върнем, като си го заслужим обратно", каза Блатер.

По думите му са настанали безпрецедентни и трудни времена за ФИФА.

"Събитията ще хвърлят една голяма сянка върху футбола и предстоящия конгрес. Действията на определени лица ще донесат само срам върху футбола. Ние не бива да позволим репутацията на ФИФА и футбола като цяло да продължи да бъде цапана. Това трябва да спре сега", заяви още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 8 години

Руснаците дали няма да глътнат вода с инвестициите за световното сега? Ами ако няма световно в Русия? А, ***? Ще риташ ли в Крим тогава топка? Защото дори и да има световно то ще бъде бойкотирано и ти ще затънеш още повече в собствените си лай-а, които надроби...

19

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 19А на мен ми е интересно какво точно са нарушили в САЩ, та ги съдят там по законите на САЩ? При положение, че ФИФА е регистрирана в Швейцария!

18

wild horse

преди 8 години

Ей, хора опомнете се! Тук по-важно е ,че в 21 век в независима държава като Швейцария нахлуват американски служби,правят арести,изнасят компютри и ръсят обвинения без съд и присъда. И цяла Европа мълчи,мълчи и Швейцария. Приемам,че има доза истина в обвиненията,но само си помислете, ако Германия нахлуе в САЩ,където живеят още осъдени нацисти от Втората световна война и си ги арестува. Целият свят е вече със свалени ***.....

fallback