Стойчо Стоев. Снимка: Булфото
fallback

Треньорът на Левски Стойчо Стоев даде интервю за Gol.bg въпреки натоварения си график. В него той разкри доста любопитни неща – говори за финансовата криза и за бъдещето на клуба, готви ли капани на Лудогорец, има ли бунт на чужденците, това ли е най-трудният момент в кариерата му... Ето какво каза Стоев:

Как ви се отразява напрежението в Левски?
- Във футбола постоянно има напрежение и се свиква с него. Ако кажа, че въобще не ми се отразява, ще излъжа, но е нормално.

Каква е разликата между Левски и Лудогорец?
- На този етап е ясна – финансовата. Надявам се в един момент Левски не само да стигне тяхното ниво, но и по-високо. Нормално е когато имаш нужния финансов ресурс – нещата да стават. Когато го нямаш – е по-трудно. От там идва всичко – организационно, селективният процес, много неща. Модерният футбол се прави с много пари. Няма възможност един отбор, който няма пари, да е на върха, а богатият да е на дъното.

Левски има много повече фенове от Лудогорец. Това как ви влияе?
- Това е емоционална помощ от тяхна страна и можем само да се радваме. Те дават повече позитив, отколкото негатив. Винаги, когато имаш много фенове, идват повечето успехи. Моралната подкрепа е изключително важна и те ни я дават.

Какво ви харесва в настоящия отбор на Левски и какво не ви допада?
- Постепенно променям някои неща, но няма как да станат за три месеца. Нужно е повече време, за да се стикова един добър отбор и да изглежда спортно-технически наистина добре. Най-важно за един треньор е, не само за мен – е търпението и доверието. Това са най-важните и основни неща.

Цялото интервю прочетете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Благодаря Ви!

преди 9 години

Благодаря ви,че спряхте излъчването на първенството по телевизията.Нацията рано или късно ще признае приноса ви за съхраняването на психическото здраве на народа.

9

Анонимен

преди 9 години

До историкСрамите името на Дякона.

8

Коментатор

преди 9 години

Чакали на спирката треньорите на Левски и ЦСКА. Дошла шестицата и треньорът на ЦСКА подканил, хайде да се качваме. Треньорът на Левски отговорил, аз ще се кача на втората шестица.

fallback