fallback

Гала Чалъкова беше избрана за най-красива атлетка за 2014 година. Тя е амбицирана да постигне големи успехи в кариерата си, а през миналата година спечели бронзови медали на 200 и 400 м.

Въпреки натоварения й график, Гала намира време за всичко. Тренира усилено всеки ден, заляга здраво над учебниците, тъй като й предстоят матури и кандидатстудентски изпити. Същевременно се подобрява в готвенето, отделя нужното внимание на любимия си, с когото са заедно 3 г. Прави още много други неща, които разкрива в интервю специално за Gol.bg.

Как са тренировките?
- Тренировките вървят по план. Изпълнявам всичко от тренировъчната програма и очаквам добри резултати тази година.

Ще ни разкажеш ли какви състезанията ти предстоят?
- В момента се готвя за републиканското първенство по лека атлетика, което ще се проведе в София в края на юни месец. Ще участвам в дисциплината 400 м.

Какви са ти целите?
- Целта за този сезон е републиканска титла, което ще ме изпрати на Балканските игри, където да участвам в индивидуалното бягане на 400 м, както и в щафетата 4х400 м.

Колко време на ден отделяш за ученето?
- Напоследък с приближаването на матурите отделям все повече време за учене. Времето преди и след тренировка го отдавам на учене, а вечерта обикновено релаксирам физически и психически.

Докъде мечтаеш да стигнеш и с лека атлетика ли искаш да си изкарваш хляба?
- Мечтите ми и въображението ми ме изпращат доста далеч, но се опитвам да си поставям изпълними и малки цели, които да следвам. Вярвам, че така – постепенно, без да се бърза, се стига най-далеч.

Колко време прекарваш пред огледалото?
- Определено не много - 10-15 минути са ми достатъчни.

Имаш си дългогодишно гадже. Как вървят нещата с него?
- Нещата с него вървят чудесно, от 3 години сме заедно, щастливи сме и прекарваме почти цялото си време заедно.

Той как приема факта, че стана най-красивата атлетка и трупаш голяма популярност?
- Винаги ме е разбирал, което много ме радва. Разбира, че трябва да отделям голяма част от времето и вниманието си на пистата и това никога не е било проблем за него. Изживява с мен всеки мой успех, дори най-малките. Когато си свърша добре работата на тренировка, той се радва дори повече от мен.

Сексът помага ли на резултатите в спорта?
- При жената женските полови хормони не са точно важният елемент в спорта. Промените, които настъпват там, не са толкова значими за спортното майсторство и мястото им заемат неизследвани състояния, като мотивация, психическа нагласа, щастие...

Обичаш да си похапваш шоколад, нали така?
- Да, много,при това, но сега съм го ограничила до 2-3 пъти месечно. Когато ми се похапва нещо сладко (обикновено през уикенда), си правя домашни сладкиши, като максимално използвам продукти, които баба е отгледала.

Какви други храни обичаш?
- Напоследък съм се пристрастила към авокадото. Обожавам го!

Умееш ли да готвиш?
- Умея може би е силно казано, като се има предвид какви чудесии измайсторяват в кулинарните предавания. Определено обичам да готвя, импровизирам и всеки ден се усъвършенствам все повече.

Ще ни разкажеш ли какъв ти е хранителният режим?
- Хранителният ми режим изобщо не е строго определен. Както казах преди малко опитвам се да се храня главно с домашни и био храни. Изключила съм всичко "в шумуляща опаковка" - чипсове, кроасани, вафли.. Както и всякакви видове колбаси и кренвирши (смее се).

В едно интервю беше казала, че дупето ти е любимата част от тялото. Коя е втората любима част и защо?
- Това го казах в кръга на шегата, но изглежда много хора са обърнали голямо внимание. Леката атлетика е спорт, който развива абсолютно цялото тяло, т.е. работим върху всяка една част и се опитвам да създам добра хармония.

Кои български спортисти са ти идоли?
- Ивет Лалова е абсолютният ми фаворит и идол. За спортните постижения е ясно! Всяко едно нейно интервю, което съм видяла, оказва такова голямо въздействие върху мен, че сякаш се прехвърлям в друга реалност. Действа ми много вдъхновяващо и й се възхищавам от все сърце!

Как започна да се занимаваш със спорт и какво още си тренирала?
- Още от дете съм много енергична и не съм имала период без да съм се занимавала със спорт. В детската градина съм тренирала художествена гимнастика, карате, народни, модерни и спортни танци. В ранните ми ученически години всеки ден бях на игрището с момчетата и играхме футбол, дори участвах в междуучилищното първенство по футбол, където станах голмайстор. За кратко време съм тренирала хандбал и баскетбол, а от 14-годишна се занимавам с лека атлетика.

Скоро ти предстои бал. Чакаш ли го с нетърпение?
- Очаквам го, да, но не съм в такава еуфория както повечето ми връстници и съученици.

Какъв трябва да е перфектният бал според теб?
- Перфектният бал за мен би бил ден, в който присъстват само положителни емоции, без излишно напрежение за организацията. Очаквам да го прекарам спокойно и да ми остане незабравим спомен.

След него накъде? Ще се отдадеш на спорта, ще залегнеш над учебниците или и двете?
- Планът ми е да уча в НСА. Мисля, че точно там ще се чувствам в "свои води" и ще уча неща, интересни за мен, които имат приложение в спорта. Живот и здраве ще продължа и да тренирам.

Автор: Веселин Коларов

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

хитрец

преди 9 години

Млада,красива,амбициозна,евала на това момиче!!!Дано прослави България,а не кат наште ритнитопковци

17

Онз

преди 9 години

Тъкмо материал за почивката.

16

до 24

преди 9 години

да бе ,те и всякакви плеймейтки и манекенките от виктория сикрет също ти плащат ,те кво знаят хората,За булгара бай ти *** ,всяка плаща ,мхм

fallback