Снимка: Reuters, архив
fallback

Сесил Каратанчева победи Цветана Пиронкова в българския сблъсък между двете от 1-ия кръг на силния турнир в Индиън Уелс, САЩ.

Състезаващата се доскоро за Казахстан тенисистка надви пловдивчанката след 7:5, 6:1.

Интересното е, че мачът започна много силно за Цвети, която взе четири поредни гейма, два от които след пробив. Така тя поведе с 4:0 гейма в резултата, но Сесил отговори със същата серия и изравни геймовете на 4:4.

Каратанчева се окопити и стигна до ключов пробив за 6:5, а след това си взе и подаването, за да спечели сета.

Вторият сет започна по ужасяващ начин за Пиронкова и пловдивчанката губеше с 0:5 гейма след цели три пробива на нейното подаване. Тя все пак върна един пробив и намали на 1:5, но след това си загуби отново подаването и самата среща.

За статистиката - това е първият български тенис сблъсък на ниво WTA от 15 години насам, като за последно Любомира Бачева надви Павлина Нола с 6:3, 6:3 на турнира в Хамбург през 2000 година.

Във втория кръг Каратанчева ще се изправи срещу 30-годишната Коко Вандевег, а с успеха си Сесил записа втора победа от три мача с Пиронкова, като последният и успех датира от 2003 година.

Още спортни новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

1

преди 9 години

Много злобни коментари. Жалко.

14

маке

преди 9 години

Сакам да играм тенис со Сесил, со една ракета и две топки во нейно усте!

13

Анонимен

преди 9 години

Каратанчева колко време не игра заради наказание и пак я сгъна Цветка Пиронкова. Много е слаба пловдивчанката, като има новина за нейна победа, все едно е спечелила голям шлем.

fallback