Снимка: Reuters
fallback

Наполи и Интер завършиха 2:2 в дербито от 26-ия кръг на Серия А.

Двата отбора направиха отличен мач на стадион „Сан Паоло”, а всички голове паднаха след почивката. За домакините точни бяха Марек Хамшик и Гонзало Игуаин, а за „синьо-черните” Родриго Паласио и Мауро Икарди от дузпа. Срещата беше изпълнена с опасни положения, а след нея Интер спря лошата си серия от 5 поредни загуби в Неапол.

Домакините трябва повече да съжаляват, че не спечелиха, тъй като през по-голямата част от времето бяха по-добрия отбор на терена и до 63-ата минута водеха с 2:0. Те завършиха двубоя и с човек по-малко, след като Енрике беше изгонен.

По този начин Наполи пропусна да съкрати изоставането си от 2-ия Рома (50 точки) в класирането и остава на 3-та позиция с 46 т. Интер пък е 8-ми с 36 т., колкото има и 9-ият Торино. Интересното е, че сблъсъкът през есента между двата отбора, игран на стадион „Джузепе Меаца”, отново завърши 2:2, като и тогава всички попадения паднаха през второто полувреме.

Рафаел Бенитес заложи на най-доброто, с което разполага. В предни позиции започнаха Мертенс, Хамшик и Кайехон, а пред тях беше Игуаин. Габиадини пък седна на резервната скамейка. Очаквано Роберто Манчини предпочете Шакири пред Подолски, докато Паласио беше избран за партньор на Икарди в атака. Новото попълнение Брозович пък за първи път стартира като титуляр за „нерадзурите”.
 

Подробности за мача четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback