Снимка: БГНЕС

Капитанът на унгарския национален отбор Доминик Собослай разкритикува медицинския персонал за бавната им реакция при неприятния сблъсък на неговия съотборник Барнабаш Варга по време на неделната победа с 1:0 на Евро 2024 над Шотландия в Щутгарт.

Собослай беше сред унгарските играчи, махащи трескаво за помощ, докато Варга, който е с няколко фрактури по лицето си, лежеше неподвижен на земята след сблъсък с шотландския вратар Ангъс Гън в 68-та минута на мача. Когато помощта най-накрая пристигна, Собослай грабна носилката, за да се опита да накара медиците да действат по-бързо.

Още по темата
"Не разбирам този вид протокол, защо медицинският персонал не бърза в такъв момент?“, каза Собослай пред унгарски репортери.

"Този въпрос остава за всички, така че се надявам тези няколко секунди да бъдат спестени, за да се спаси живот“, каза Собослай, който за кратко беше облян в сълзи, разтърсен от инцидента с неговия съотборник, които лежеше в безсъзнание и в много тежко състояние на терена.

"Надявам се, че никога повече няма да ни се наложи да преживеем това, трябва да се направи нещо", добави играчът на Ливърпул.

Треньорът Марко Роси потвърди, че Варга е дошъл в съзнание преди да напусне терена и е бил откаран в болница, където състоянието му е стабилизирано.

Унгария трябва да изчака изхода от другите мачове от групите, за да види дали ще премине към следващия кръг като един от четирите най-добри трети класирали се. Шансът затова обаче е малък, защото унгарците са само с 3 точки и голова разлика 2:5.

Всичко за европейското първенство по футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase