Снимка: Ройтерс

Манчестър Сити ще трябва да се изръси с колосалните 60 милиона паунда, за да привлече полузащитника на Евертън и националния тим на Англия Рос Баркли, твърди "Манчестър Ивнинг Нюз".

Големият въпрос тук е, дали "Гражданите" ще отправят рекордна оферта за младия талант, който е смятан за една от бъдещите звезди на английския футбол.

През лятото младокът подписа нов дългосрочен договор с Евертън и поради този факт цената му вече е доста по-висока.

Манчестър Юнайтед и Челси са другите два английски клуба, които се интересуват от 22-годишния футболист, който е неразделна част от селекцията на Англия, на Рой Ходжсън.

Междувременно Баркли обяви, че Уейн Руни му оказва голяма подкрепа в националния отбор, както на самия него, така и на останалите млади играчи.

Той попадна в групата от футболисти на Рой Ходжсън за мачовете със Словения и САЩ.

"Би било сбъдната мечта, ако успея да спечеля голям трофей с националния отбор на Англия. Това е нещо, което всеки играч иска да направи", каза той, цитиран от "Дейли Меил".

"Уейн Руни винаги е помагал на мен и другите младоци в отбора като Люк Шоу и Рахим Стърлинг. Той ни дава насоки и добри съвети със своя опит. Все още имам много снимки с Уейн още от времето в което той бе в Евертън, както и сувенири.

"Винаги съм стоял здраво стъпил на земята и никога не забравям от къде съм тръгнал. Страхотно е да те сравняват с играчи като Уейн Руни и Пол Скоулс, но в момента съм просто съсредоточен върху самия себе си", каза той.

Още футболни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase