Иван Марков спечели сребърен медал от световното първенство в Алмати. Снимка: Reuters
fallback

Най-добрият български щангист Иван Марков спечели сребърен медал в категория до 85 килограма от световното първенство по вдигане на тежести в Алмати, Казахстан.

Българинът, който е европейски шампион от тази година, бе първи след изхвърлянето със 179 килограма, но остана четвърти в изтласкването с 211 и така събра двубой от 390 килограма, които му донесоха сребърен медал.

Световен шампион стана иранецът Киануш Ростами, който след 2 неуспешни опита в изтласкването на 211 и 212 кг, успя да се събере за последния си опит и вдигна 213 кг, с които събра двубой от 391 кг и спечели златния медал.

Бронзовият медал остана за руснака Артем Окулов, който събра двубой от 385 кг.

Защитаващият титлата си от Вроцлав 2013 и олимпийски вицешампион Апти Алхадов (Русия) показа, че е далеч от най-добрата си форма и завърши пети с двубой от 378 килограма (173 и 205).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

мен

преди 9 години

кое не му е комерсиалното на спорта?вие знаете ли че това е спорта който е донесъл най много медали за България?По принцип водят борбата,но двата стила взети заедно,така че не ми обяснявайте че щангите са безмислен спорт....Като гледам футбола колко е смислен направо ми се повръща от толкова много медали и успехи...тва българския народ не си знае нито слабите черти,нито силните...затова е на такова дередже.Не че спорта би оправил положението,но поне се събуждайте за някои неща.

6

Венелин

преди 9 години

За отбора по водна топка писа следното:По време на международна среща Пишо напада с топката, а треньора крещи:- Подай на Спас!Пошо обаче продължава да плува напред с топката, а треньора крещи:- Подай на Спас!Пешо стига пред вратата на противника, а треньора крещи:- Подай на Спас!Пешо вкарва гол и вика на треньора:- Нали вкарах гол.А треньора вие край басейна:- Ти вкара гол, ама Спас се удави...

5

Анонимен

преди 9 години

Защо нищо не се пише за отборите ни по крикет,кърлинг,ръгби,водна топка,хокей на трева

fallback