Клоп и Гуардиола са на едно и също мнение. Снимка: Ройтерс

Наставникът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп подкрепи колегата си Пеп Гуардиола, че футболистите се нуждаят от по-голяма почивка.

"Колелото трябва да се завърти обратно. Вместо това на Евро 2016 ще участват 24 отбора, само защото някои хора ще изпитат кеф от това. Но всичко това не е в полза на футболистите", сподели Клоп, цитиран от вестник "tZ".

"Световното първенство напълно изцеди силите на играчите. Те не могат да се възстановят с една кратка почивка. Пеп Гуардиола вижда нещата по същия начин."

"Но ръководителите на футбола не взимат под внимание трудностите, които изпитват клубовете, както и самите футболисти. Никой няма да ни чуе, все едно говорим на микровълнова фурна."

"В един момент клубовете ще трябва да разполагат със състав от 30-35 футболисти, за да могат да участват в три надпревари. Постоянно се говори, че играчите получават твърде много пари, но техните заплати не могат да ги предпазят от контузии. "

"Бивши футболисти с ръководни функции забравят много бързо, че самите те са играли футбол. След 10 години няма да има играчи, които ще прекратяват кариерата си на 35 години", допълни Клоп.

Тази вечер ексцентричният специалист ще подобри рекорда на Отмар Хитцфелд, който е водил Борусия Дортмунд в 208 мача. "Жълто-черните" приемат Щутгарт в 21.00 часа българско време в мач от петия кръг на Бундеслигата.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase