Серина Уилямс отново спечели US Open. Снимка: Reuters
fallback

Лидерката в световната ранглиста Серинa Уилямс спечели напълно очаквано US Open, след като надви на финала без особени проблеми датчанката Каролин Вожнячки след 6:3, 6:3.

Това е общо шести триумф на Уилямс в този турнир, както и 9-а победа в общо 10-те си мача срещу датската си противничка. Освен това американката успя да защити трофея, който спечели през миналата година.

Световната №1 се поздрави и с рекорден чек, след като завоюва 4 млн. долара - 3 от наградния фонд и 1 за крайната ѝ победа в US Open сериите.

Титлата е 18-а в турнири от "Големия шлем" за американката, като по този начин тя се изравни с легендарната Крис Евърт в това отношение.

Датчанката игра втория си финал на US Open след 2009 г., когато отстъпи на Ким Клайстерс. Серина вече е с 18 победи в 22 финала, които е играла в кариерата си.

Американката започна първия сет отлично и поведе с пробив и 2:0 гейма аванс, след което нейната протиничка върна пробива, но Уилямс стигна до още един такъв за 3:1 гейма.

Двете си размениха по още един пробив, но в крайна сметка сетът отиде в сметката на американката.

Вторият сет започна отлично за ветеранката, която поведе с пробив и 2:0 гейма, а при 5:3 реализира нов пробив, за да достигне до крайния успех.

Още новини от света на тениса четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 10 години

няма ли кой да провери за допинг тая годзила? Тия мускули от туршия ли са?

3

Анонимен

преди 10 години

до 7При мъжете ти казах к'во стана. Даже иНай-слабият тенисист в даден турнир ще я пука здраво. Понеже някакъв под номер 200 в ранглистат я уби от бой. Какво остава за тенисисти под номер 120-ти където са последната дупка на кавала на турнири от АТП?

2

Анонимен

преди 10 години

Гришо е завирал кауна у черната хралупа на тая. Имаха мимолетна връзка преди 2-3 години.

fallback