Скоулс смята, че Уелбек е заслужавал още един шанс. Снимка: Ройтерс

Легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс изрази съжалението си от продажбата на нападателя Дани Уелбек в Арсенал.

"Като фен на Юнайтед бях тъжен да видя как Дани Уелбек си тръгва. Чувството ми подсказваше, че ако той беше останал в клуба след този трансферен прозорец, можеше да бъде част от отбора за следващите няколко години", каза Скоулс пред вестник "Индипендънт".

"Това показва колко високо ценен е Дани, след голям клуб като Арсенал го привлече. Уелбек ще бъде добро попълнение за Арсен Венгер. Дани никога няма да вкара 20-25 гола за сезона, но може да отбележи между 10 и 15."

"Докато гледах Радамел Фалкао в Порто, Атлетико Мадрид и Монако, аз видях един нападател с отлично движение по терена и впечатляващи реализаторски показатели. Той е все едно от друга планета."

"Сега Фалкао създава конкуренция в атаката на Юнайтед. Няма начин Луис ван Гаал да играе едновременно с него, Робин ван Перси и Руни. На терена ще бъдат двама от тях и е трудно да се каже кои двама ще играят заедно."

"Не считам, че титлата във Висшата лига е реалистична цел, целта е участие в Шампионската лига. Сега всичко е в ръцете на ван Гаал. Той трябва да подобри състоянието на тима", добави Скоулс.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase