Снимка: Reuters

Отлагането на мача от Владимир Кличко е преднамерен ход, а контузията е измислена. Това заяви българският боксьор Кубрат Пулев в ефира на Нова телевизия.

Още по темата
По думите му контузията по време на подготовка е напълно възможна и нормална по принцип, но всеки, занимаващ се със спорт, знае, че съвременната медицина се справя лесно с леки травми, а за сериозните е нужно много повече време за възстановяване, а не само 2 месеца. „Това са пълни глупости, това изобщо не е контузия“, категоричен бе Кобрата.

Пулев призна, че отлагането на мача е било неочаквано и го е изненадало. Той увери, че отлагането на битката ще се отрази по-добре на подготовката му. „Ще ми се наруши почивката, а не подготовката. Подготовката просто ще продължи“, поясни още той.

Кобрата заяви, че поведението на Кличко го мотивира още повече и той ще продължи да преследва целта си. По думите на нашия боксьор отлагането на мача не е в интерес на противника му. Той определи себе си като голям риск за световния шампион.

„Не може да се каже 100%, че Кличко ще загуби, но има голяма вероятност да загуби“, поясни той и допълни, че в „сериозната империя“ на Кличко никога не се рискува. Именно затова в продължение на 2 години украинецът умишлено избягва мач с българина.

Както Dnes.bg писа, мачът между Кубрат Пулев и Владимир Кличко ще се проведе на 15 ноември, а не на 6 септември, както беше планирано първоначално. Причината за отлагането на сблъсъка е контузия на украинския боксьор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase