Цветана Пиронкова. Снимка: архив, Reuters
fallback

Първата ракета на българския тенис Цветана Пиронкова започна страхотно участието си на US Open и разби на пух и прах световната номер 71 италианка Карин Кнап, като я победи с 6:4, 6:3.

Така тя се класира за втория кръг на турнира, където я очаква някоя от сръбкините Бояна Йовановски или Йелена Янкович.

През миналата година пловдивчанката отпадна в първия кръг на този турнир, а рекордното й класиране в него бе достигането до 4-ия кръг през 2012 година, когато отпадна от Ана Иванович.

Преди този двубой нашето момиче се намираше в кошмарна серия от 6 поредни загуби.

Срещата започна отлично за италианката, която достигна до пробив в третия гейм, но така и не успя да го затвърди и Пиронкова го върна за 2:2 гейма.

Двете постепенно си взимаха подаванията, но нашето момиче достигна до пробив аванс за 5:3 гейма и стигна до момента, в който сервира за спечелването на сета.

Тя направи серия от четири поредни точки във въпросния гейм, а освен това бе подпомогната от двойна грешка на Кнап.

Вместо да си вземе подаването и да си улесни задачата със спечелването на сета, Пиронкова допусна да бъде пробита на нула.

Тя обаче не се предаде и стигна до решителен пробив при 5:4 в своя полза.

Нашето момиче пласира страхотни ретури при втория сервис на Кнап и достигна до сетбол, който първоначално бе спасен от италианката. При втория си сетбол българката обаче се възползва и поведе със сет аванс.

Вторият сет започна перфектно за Пиронкова. Тя си взе подаването, а след това проби след петия си шанс за пробив във въпросния втори гейм от частта.

След това затвърди пробива, за да достигне до комфортен аванс от 3:0 гейма и да се доближи на косъм от спечелването на мача.

Доминацията на нашето момиче продължи и тя увеличи аванса си на 4:0 след нов пробив. Кнап върна един от пробивите и намали изоставането си на 2:4, като имаше и аванс при точките и в следващия гейм на Цвети, но Пиронкова си взе подаването за 5:2 гейма и не позволи и втория пробив да бъде върнат.

Двете си взеха по едно подаване и Цвети стигна до крайния успех.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Хахото

преди 10 години

До азДеветата в света ли!? Всяка една ПОСТОЯННА тенисистка! Без значение от мястото й в ранглистата!

11

Хахото

преди 10 години

Летящ старт и още следващият кръг ще я набият зверската! За съжаление - това е Цвети! Женският ни тенис, а и тенисът ни, като цяло, просто не става. Имахме един светъл лъч Магдалена Малеева и сега Гришо и това е! Останалото е тотален брак! Това не означава, обаче, че не трябва да подкрепяме българските момичета и момчета - успех на Цвети срещу Янкович!

10

До 17

преди 10 години

Тогава продавай си къщата , тегли заеми , вземай пари от приятели , продавай всичко да останеш гол като пушка и заложи всичко на съперничката на Пиронкова ! Ето безплатен съвет как да изкараш много пари лесно брато ......ама всичко дори и дрехи ..и от мутри вземай пари от лихвари от всякъде от където можеш !

fallback