Рафаел Надал ще пропусне US Open. Снимка: Reuters
fallback

Шампионът от откритото първенство по тенис на САЩ от миналата година Рафаел Надал няма да може да защитава титлата си поради контузия.

"Много съжалявам да обявя, че няма да мога да играя на тазгодишния US Open, турнир, в който стигнах до три поредни финала в последните ми няколко участия", написа Надал във Фейсбук страницата си.

"Сигурен съм, че разбирате, че това е много труден момент за мен, тъй като това е турнир, който аз обичам и където имам страхотни спомени от феновете, нощните мачове и толкова много неща.

Няма какво да направя, освен да приема, че няма да мога да се състезавам тази година и както винаги, да работя здраво, за да мога да се състезавам отново на най-високо ниво, когато се завърна", посочи испанецът.

Той получи контузия на дясната ръка по време на тренировки миналия месец. Заради това той пропусна Роджърс Къп в Торонто и мастърса в Синсинати миналата седмица.

Това ще е вторият случай в последните три години, в които Надал ще пропусне турнира в САЩ. През 2012 година той отсъства заради контузия в коляното, която го извади още от Олимпиадата в Лондон и откритото първенство на Австралия през 2013.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 10 години

Мавъра пак се ската, страхливата душичка :)Излезе ли от форма, назобеното добиче веднага почва да хленчи и да отказва участия, да не се излага като кифладжия...

2

Анонимен

преди 10 години

Добре че Надал и Дел Потро се контузиха а Ноле се ожени та Лакардишо да ''дръпне'' ама скоро младите които напредват ще му ''дръпнат'' акото.

1

Анонимен

преди 10 години

Този хитрец май вече само на Ролан Гарос е решил да играе :)

fallback