Снимка: архив, Reuters
fallback

Христо Стоичков нарече "достойно" класирането на Аржентина на финала на Мондиал 2014 и отново похвали Лионел Меси, който има основна заслуга за представянето на "гаучосите" в Бразилия.

"Аржентина е на финал и това е достойно. Имат играч от световна класа и това е Лионел Меси. Без съмнение той продължава да бъде най-добрият в света в момента", каза Стоичков, цитиран от БТА.

"Нивото му е постоянно през целия шампионат. Никой не успя да го опази и играе брилянтно, като в Барселона, въпреки че времето за подготовка преди Световното първенство е много малко."

"На полуфиналите аржентинците показаха характер. Луис ван Гаал им помогна да спечелят, като направи две абсурдни смени."

"Играчите на Германия имат невероятни индивидуални качества. Тимът има прекрасна организация. Това е видно за всички. Подобриха се много, след като ги елиминирахме на световното първенство през 1994 година."

"След това си дадоха сметка какво точно да подобрят, особено в психологически план. Германците са завършен отбор. Когато се наемат да правят нещо, го довеждат до край", отбеляза Стоичков.

"Немислимо беше това, което се случи в полуфинала срещу Бразилия. Никой не си е представял, че ще стане точно така. Още повече, че Бразилия има за треньори Луис Фелипе Сколари и Карлос Алберто Парейра", добави Стоичков, който похвали колумбиеца Хамес Родригес.

Още новини за Световното по футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Мутко Ма Фани

преди 9 години

омръзна ми да гледам селските мутри и маниери на прехвалените "самородни таланти", селтака Месси пърди, оригва се и плюва като последния *** пред камерата, а пък на това световно беше и повече от посредствен

16

Анонимен

преди 9 години

Леле, вие не сте добре-Стоичков е единствения голям български футболист освен Гунди, единствения българин уважаван където и да било, освен тук разбира се. Най-голямата му грешка е, че се връща в бг. Меси е сред най-големите актуални футболисти, обичан и радващ целия свят с играта си. Добре, че не виждаме собствения си образ в огледалото, даже ви завиждам............

Стоичков забрави как преди 2 месеца глади ризи и чисти кола в ефир заради простоватите си изказвания и прогнози, че пак тръгнал да ръси бисери. Меси какво е спечелил в последната една година, колко гола е вкарал, че да е 1. Днес, ако Меси се провали за пореден път и германците вземат титлата, отново ли Меси ще бъде 1?

fallback