Кейлър Навас прави решителното си спасяване. Снимка: Ройтерс
fallback

Коста Рика се класира по много драматичен начин за четвъртфиналите на световното първенство, след като елиминира след дузпи Гърция.

Лос Тикос поведе в началото на второто полувреме след гол на Брайън Руис, а малко след това не получи чиста дузпа за игра с ръка на Торосидис в наказателното поле.

В 66-та минута пък задачата на отбора на Хорхе Пинто стана много сложна, тъй като заради втори жълт картон бе изгонен Оскар Дуарте.

С човек повече Гърция натисна и пред наказателното поле на карибската държава заваляха центриране след центриране. Дълго време Коста Рика удържаше преднината си, но в 92-та минута Гърция изравни с гол на Сократис. Така за втори пореден път отборът на Фернандо Сантош се спаси в допълнителното време, след като вкара в 93-та минута в решителния мач от груповата фаза срещу Кот Д'Ивоар.

Така се стигна до продължения, в които доста уморените играчи на Коста Рика успяха да задържат равенството и да се доберат до дузпи. При тях те триумфираха и се класираха за четвъртфиналите. Там те ще спорят с Холандия, която по-рано днес по не по-малко драматичен начин победи Мексико с два късни гола.

Прочетете подробности за Коста Рика - Гърция

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 9 години

Tezi murzelivi gurci ,kak se klasiraha na svetovnoto - s jrebi li , bez igra? Ha-ha.

22

Анонимен

преди 9 години

"Коста Рика надцака Гърция по драматизъм", а гърците както винаги надцакаха всички останали по простотия.

21

Vulgar

преди 9 години

ei....nai na kraq i edna radostna vest za gorkite Bulgari!Za nqkolko chasha jivota v BG stana ponosim.....

fallback