Снимка: Булфото
fallback

България загуби пет позиции в световната ранглиста на ФИФА и падна на 78-о място в новото издание на класацията.

През месец май националният отбор изигра един контролен мач срещу Канада, завършил при срамния за амбициите на родните "лъвове" резултат 1:1.  Така тимът на Любослав Пенев отстъпи назад и с 425 точки заема едва 78-а позиция.

Пред нашия отбор са Замбия, Хаити, ОАЕ, Тринидад и Тобаго, Либия, Йордания, Буркина Фасо, Узбекистан, Сиера Леоне, Капо Верде и други.

Италия остава най-високопоставеният тим сред съперниците на България в предстоящите квалификации за Евро 2016, като световните шампиони от 2006 година запазиха деветото място.

Хърватия се изкачи до 18-о място, а националният тим на Норвегия е №55 в света, информира БТА. Зад отбора на Любослав Пенев са Азербайджан с 83-а позиция и Малта със 132-а.

Броени дни преди старта на световното първенство шампионът на планетата Испания остава начело с 1485 точки, следван от Германия с 1300 точки.

Домакинът на Мондиал 2014 Бразилия се изкачва с една позиция и заема третото място с 1242 точки. Една позиция губи Португалия, следвана от Аржентина, която печели две места.

Вижте първите 10 в ранглистата в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 9 години

До зарезанКой си ти, и защо следиш?

4

зарезан

преди 9 години

От школата на Лудогорец като почнат да излизат таланти може и да влезем топ 32, пък що да не и класиране на световното 2022

3

Анонимен

преди 9 години

Така и трябва да бъде.

fallback