Люис Хамилтън. Снимка: Reuters
fallback

Люис Хамилтън удържа на натиска на съотборника си Нико Росберг и спечели състезанието за Гран При на Испания.

Двамата пилоти на Мерцедес отново имаха тотално надмощие над всички останали, но битката помежду им бе много оспорвана. Стратегията им бе с еднакъв брой спирания в бокса, но с разменено поставяне на по-твърдите и по-меките смеси.

Това позволи на германеца да притисне Хамилтън в последните обиколки, но той успя да запази позицията си. Трети след поредно много стабилно състезание завърши новият пилот на Ред Бул Даниел Рикиардо.

Световният шампион Себастиан Фетел обаче бе може би най-впечатляващият пилот в надпреварата, тъй като тръгна от 15-а позиция, но успя да си проправи път до 4-то място.

Зад него останаха двамата пилоти на Ферари, като в последните обиколки местният любимец Фернандо Алонсо изпревари Кими Райконен за 6-ото място.


Подробности за състезанието четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

vg

преди 10 години

Vettel kaput

5

vg

преди 10 години

Samo raikonen!!!

4

До 1

преди 10 години

Ти си смешен. Много завистливо племе сме. Както се видя днес 4та позиция от стартирал 14ти е повече от добре. А какво направи галфонсо??? Да на ред бул колите им са слаби тази година, но имат потенциал. Шасито им е мн добре това си пролича от направената най-бърза обиколка до края на състезанието. Само двигателите и скоростите ги дърпат назад, но до 1 год това ще е оправено и пак глезеното детенце хамилтън ще духа супата. А държа да отбележа, че много ме е жал за Розберг

fallback